17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Profesoru Bjelici dodijeljena statua konferencije AESA u Iranu

Društvo

Comments 1

Profesoru Bjelici dodijeljena statua konferencije AESA u Iranu

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Azijska asocijacija za vježbanje i sportske nauke iz Irana dodijelila je Dušku Bjelici, redovnom profesoru Fakulteta za sport i Imagefizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i predsjedniku UO UCG, na Somal univerzitetu u Amolu, najveće priznanje, statuu konferencije AESA 2017.

Profesor Bjelica je jedini strani državljanin koji je dobio ovo prestižno priznanje.

"Crnogorska sportska akademija je bila partner u organizaciji navedene međunarodne naučne konferencije, dok su profesori Univerziteta Crne Gore, Stevo Popović i Bjelica imali niz izlaganja, od čega je najbolji utisak, po ocjeni prisutnih, imalo predavanje na temu publikovanja u međunarodnim naučnim časoposima koje je Popović održao sa master i doktorskim studentima na Fakultetu sportskih nauka Somal univerziteta, a gdje su posebno predstavljani časopisi "Sport Mont" i "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine", kazali su sa Fakulteta.

"Posebnu zahvalnost dugujemo prof. Alirezi Amaniju, dekanu Fakulteta sportskih nauka Somal univerziteta i predsjedniku AESA, koji nam je omogućio da pred više stotina učesnika promovišemo Univerzitet Crne Gore, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, naše naučne časopise i konferenciju "Transformacioni procesi u sportu"- rekao je Popović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

radmila

Mi smo jedini univerzitet u svijetu gdje je fiskultura glavna nauka za koju ima novca da se štampaju "časopisi", da se putuje po svijetu na raznorazne konferencije kao onda u London na fudbalski jubilej, da sajt UCG prati svaki korak Bjelice i njegovih saradnika itd. Sve u svemu sprdnja.