21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dan otvorenih vrata na Fakultetu za sport

Društvo

Comments 0

Dan otvorenih vrata na Fakultetu za sport

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje danas je realizovana manifestacija “Dani otvorenih vrata” sa ciljem da se budući studenti upoznaju sa uslovima upisa i studiranja na ovom fakultetu.

Zainteresovanima je, kako je saopšteno, prikazan kratak film o razvoju fakulteta, podijeljen propagandni materijal, bliže pojašnjen nov način studiranja, sa mogućnošću izbora modula u odnosu na interesovanje studenata.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Univerziteta Crne Gore , ove godine će startovati dva nova studijska programa, i to Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski treneri i sportski novinari.

''Nakon završene dvije godine studija studenti će imati priliku da se opredijele za jedan od ponuđenih modula, u zavisnosti od studijskih programa. Studenti fizičke kulture i zdravih stilova života moći će da se usmjere na module – Fizička kultura, ili Zdravi stilovi života, dok će studenti studijskog programa Sportski treneri i novinari moći da odaberu modul – Sportski trener ili Sportski trener, a sve u trajanju od jedne (završne godine)''- navedeno je u saopštenju.

Na oba studijska programa - Fizička kultura i zdravi stilovi života, i na studijskom programa sportski treneri i sportski novinari ove godine biće upisano 120 studenata - po 60 studenata na oba studijska programa.

''Bitna novina na Univerzitetu Crne Gore od naredne studijske godine je to da će svi novoupisani studenti biti oslobođeni plaćanja školarine tj. biće budžetski studenti''- dodaju u saopštenju.

Takođe, po novom modelu studiranja, predviđeno je da 25% nastavnog procesa bude realizovano u praksi, u odgovarajućim državnim ili privatnim institucijama i organizacijama- zaključeno je iz UCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR