11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prototip sistema za daljinski nadzor i njegu - djelo crnogorskih istraživača

Društvo

Comments 0

Prototip sistema za daljinski nadzor i njegu - djelo crnogorskih istraživača

  • Viber
Mladi crnogorski istraživači i inženjeri okupljeni oko Crnogorske asocijacije za nove tehnologije, MANT, www.mant.me, po ugledu high-tech sredine, razvili su prototip sistema za daljinski nadzor i njegu. Radi se o sistemu TeleCare.me koji primjenom elektronskih i internet tehnologija omogućava praćenje ugroženih osoba kao što su hronično oboljeli, autistične i dementne osobe stari i iznemogli. TeleCare.me je namijenjen i zdravim osobama koje posjeduju kulturu brige o svom zdravlju.

Projektom je rukovodio prof. dr Radovan Stojanović. Profesor Stojnović, za portal Antena M, objašnjava da je posrijedi uredjaj malih dimenzija koji šalje udaljenom doktoru, centru za nadzor ili familiji stanje vitalnih medicinskih parametara i lokaciju nadzirane osobe.

“Internet applikacija kojoj se može pristupiti preko računara ili pametnog telefona omogućava 24h uvid i reakciju u slučaju potrebe“, navodi prof.dr Radovan Stojanović.

pppp

TeleCare.me je rezultat domaće pameti, niske cijene i jednostavan za upotrebu

Iz ove Asocijacije, čiji je prevashodni cilj, da podstakne visokotehnološki razvoj društva, baziran na sopstvenoj pameti uz uvažavanje medjunarodnih trendova, se nadaju da će crnogorske institucije i kompanije naći interesa u komercijalizaciji ovog proizvoda.

Akcenat se daje na hronične srčane bolesnike i dementne i autistične osobe

Treba istaći da je ovaj projekat realizovan izuzetno malim sredstvima iz Fonda igara na sreću, Ministarstva finansija Crne Gore i dokaz je da se sa malim sredstvima mogu postići zapaženi rezultati, ako se zna jasan cilj i posjeduje odgovarajući nivo znanja i kompetentnosti.

ppp2

Projektom je rukovodio prof. dr Radovan Stojanović, a glavni inženjer dizajner bio Vladimir Popović. Prezentacija TeleCare održaće se 25.11.2016. god u 12h u Hotelu Premier u Podgorici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR