16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saslušani roditelji preminule djevojčice, o starateljstvu nakon odluke suda

Društvo

Comments 0

Saslušani roditelji preminule djevojčice, o starateljstvu nakon odluke suda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Službenici Uprave policije u Rožajama, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, saslušali su E.M. i A.M., roditelje petogodišnje djevojčice E.M. koja je preksinoć preminula u Institutu za bolesti djece KCCG zbog trovanja etiolom, praškom za tretiranje bolesti životinja.

Prema informacijama Dana iz policije u Rožajama, majka A.M. je u iskazu priznala da je kćerku zbog vaški liječila etiolom.

Kako je ispričala, E.M. je odvela u štalu za stoku gdje joj glavu namazala tim otrovom, a djevojčici je nedugo zatim pozlilo.

A.M. je kazala da je i sebe tretirala istim „lijekom”, ali u manjoj mjeri.

Djevojčica E.M. juče je sahranjena na mjesnom groblju u rožajskom selu Besnik. Portparol rožajskog tužilaštva Armin Selmanović rekao je juče da je naložena obdukcija tijela djevojčice. Kazao je da službenici policije još prukupljaju dokaze.

“Tužilaštvo je naložilo određena vještačenja i obdukciju tijela, nakon čega će se utvrditi bitne činjenice i odrediti da li je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, kao i o nadležnosti državnog tužioca. Napominjemo da Uprava policije za ovaj slučaj preduzima radnje radi prikupljanja činjenica i dokaza koji su važni za donošenje odluke”, saopštio je Selmanović.

On je kazao da je tužilaštvo formiralo i predmet u slučaju još jedne porodice, koja je takođe tretirala svoje osmoro djece opasnim pesticidom, a čiji su životi bili ugroženi.

“Na sreću, hitnom intervencijom ljekara u Rožajama, Beranama, a zatim i u Podgorici, djeci koja su se liječila od trovanja etiolom spaseni su životi. Taj slučaj će biti procesuiran zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti iz nehata i oni koji su „liječili” djecu pesticidima opasnim po život moraće da odgovaraju”, poručio je Selmanović.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da su zdravstvenim ustanovama naložili da u saradnji sa Institutom za javno zdravlje preduzmu konkretne aktivnosti usmjerene na informisanje najšire javnosti u cilju podizanja svijesti o potrebi sprovođenja zdravstvenog prosvjećivanja u radu sa svakim pacijentom.

U Centru za socijalni rad Rožaje za Dan su kazali da će o eventualnom pokretanju postupka oduzimanja starateljstva od roditelja u slučaju dvije porodice odlučiti nakon što tužilaštvo i sud sprovedu postupak do kraja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR