14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građani poručuju: Žabljak je Švajcarska u malom, snijeg mora da se čisti redovno

Društvo

Comments 0

Građani poručuju: Žabljak je Švajcarska u malom, snijeg mora da se čisti redovno

  • Viber
U Crnoj Gori jutros je najviše snijega bilo na Žabljaku, 46 centimetara. Ukoliko Crna Gora želi da se ozbiljno bavi turizmom, Žabljak bi kao najbitniji turistički centar trebalo da bude uzor svim ostalim turističkim destinacijama. Ove godine snijega ne fali. Pojedini građani međutim kažu da komunalne službe u tom gradu ne obavljaju dobro svoj posao te da zbog ogromne količine snijega u kojem bi treblo da uživaju, građanai i turisti, trpe.

Direktor u Komunalnom preduzeću Radenko Radulović za Antenu M kaže da redovno čiste ali ističe:
„U Podgorici imate problema, a tek kako je kod nas na -30 i više. U vožnji ledi nafta i filteri mada su glavni putevi po gradu i prigradska naselja očišćeni, sve funkcioniše kako treba. Prohodno je uglavnom. Prekjuče nijesmo nigdje kretali put sela jer na niskim temperaturama zalede mašine, ostanu na putu i eto problema. Pokrenuli smo neke mašine pa se nadamo da ćemo uspjeti sve da očistimo ovih dana. Prohodno je do Virka, funkcioniše Prisoje, Uskoci, Palež, Njegovuđa je prekjuče očišćena i jedan dio šarnskih sela, ostalo je naravno još da se čisti. Aktivirli smo mašine, poslaćemo ih na teren pa se nadamo da će sve brzo biti očišćeno,“ kazao je Radulović za portal Antena M.

Anteni M, međutim, javio se građanin koji boravi na Žabljaku.

Đurica Žarković revoltiran je, kaže da Žabljak od snijega nije dobro očišćen:


„Stranci i turisti iz rgiona koji dolaze u jedan biser Crne Gore se bore sami sa snijegom. Nije lijepo vidjeti kako se turisti zaglavljuju, lopataju, tegle i izvlače se iz djelova Žabljaka koji su od centra udaljeni kilometar, dva ili tri. Mislim da je prioritet očistiti vitalne puteve jer na taj način omogućavamo razvoj zdravog turizma. Ovdje se čisti sporo i neorgnizovano. Žabljak treba da bude Švajcarska u malom,“ istako je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR