Kotorski horor sa hepiendom: Spašena 11-člana porodica, na ciči zimi danima spavali u golfu

Januar 11, 2017 - 16:01

U Kotoru, na Vrmcu živjela je u trošnoj kući, bez struje i vode…na kraju i bez krova, porodica Ljajić. Jedanaest članova, među njima dvomjesečna beba. Krov im je odnio vjetar.  Imali su oni i automobil, "Golf dvojku", pa su imali i gdje da prespavaju, kad ima je vjetar ponio krov. Jedanaestoro u golfu! Tako su spavali sedam noći! Sve dok jednog dana i u topli Kotor nije stigla ozbiljna zima, niske temperature na kojima i kamen mrzne, a kamoli dječije ručice. Ali, onda su došli "Lavovi" i spasili ih.

Inače, mogla je to biti istinita verzija "Djevojčice sa šibicama"! 

milica5 zasredinu

Pošto je realnost, trebalo bi da bude zadatak nadležnima! Kako li je, samo, ta storija moguća u 21. vijeku!

Jedanaest članova porodice Ljajić, majka, otac i devetoro djece, smrzli bi se, zasigurno, na Vrmcu, da ih humanitarni radnici nijesu spasili prve noći kada su najavljene temperature ispod nule! I, zaista su ih spasili lavovi! Oni iz Moto kluba Kotor.
Humanitarni i medicinski radnik iz Radovića Biljana Ivošević pokrenula je akciju i pozvala predstavnike Moto kluba “Lavovi”  da joj pomognu.

milica8 zasredinu

Jedan od njih Nenad Kašćelan za portal Antena M kaže da su na Vrmcu zatekli strašan prizor:

”Dan pred ove strašne hladnoće izasli smo na lice mjesta i zatekli strašan prizor. Jedanaest članova porodice spavalo je u "Golfu dvojci", bez struje, vode i osnovnih namirnica za preživljavanje. U autu je bila plinska grijalica, koju smo odmah uklonili jer se osjećalo curenje plina,” kaže Kašćelan.

milica7 zasredinu

“Djeca se nisu kupala ko zna od kada...odjeću nose dok sami ne osjete nesnosne neprijatne mirise. Tu robu zapale pa obuku drugu, ako im neko pokloni,” kaže on.

Kašćelan kaže da su se brzo organizovali da pomognu Ljajićima. Moto klub “Lavovi” podijelio se u dvije grupe; jedna je sakupljala pomoć od Kotorana, druga je sa Biljanom Ivošević otišla do Ljajića.

milica3 zasredinu
“Odmah smo na našoj fan grupi objavili početak akcije i zamolili sugrađane da doniraju robu, odjeću i obuću. Hladni talas koji je zahvatio državu, natjerao nas je da reagujemo, jer im više nije bilo noćenja na Vrmcu, na temperaturi ispod nule...”
“Dio puta je za vozila bio nepristupačan pa smo 300 do 400 metara išli pješke i tako na rukama iznosili djecu iz zavijanog vozila”, kaže Kašćelan za naš portal.

milica4 zasredinu
“Crveni krst nam je izašao u susret, otvorio prostorije koje su ugrijali i pripremili za dolazak porodice. Odmah im je ukazana medicinska pomoć, gdje su konstatovane promrzline stopala, kožne i očne infekcije. Napravljena im je topla večera, a pomoć od dobrih Kotorana, Tivćana i Novljana počela je da pristiže.”

milica6 zasredinu

Prema nezvaničnim informacijama, Direkcija za izgradnju Kotora donijela je odluku da renovira dom Ljajića na Vrmcu. Do tada, oni će biti u prostorijama Crvenog krsta.

Horor priča dobila je, ipak, hepiend... Lijepo je kad snijeg padne da bi u njemu trag ostavili dobri ljudi.  

3 komentara

  • Comment Link Januar 12, 2017 - 10:07 postavio - Sulejman kaplanovic

    Bravo bravo bravo svaka cast ??????????????????????????

  • Comment Link Januar 11, 2017 - 15:25 postavio - zoran

    Svaka cast Lavovima i ljudima dobre volje,takvi ljudi bude vjeru i nadu da ima jos dobrih i humanih ljudi! !

  • Comment Link Januar 11, 2017 - 14:05 postavio - Milan

    BRAVO MOMCI!!!! držte Kotorski svijetli obraz! ne daj te ga poganima! nije niko pa nemojte ni vi! Bravo!

Postavite komentar