12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SLUČAJ MUJOVIĆ: Odbrana: Ako se ovako nastavi, on neće živ dočekati kraj procesa

Društvo

Comments 0

SLUČAJ MUJOVIĆ: Odbrana: Ako se ovako nastavi, on neće živ dočekati kraj procesa

  • Viber
Pritvorenik Veselin Mujović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja danas nije mogao da se pojavi na glavnom pretresu u Osnovnom sudu, saopštio je za Antenu M njegov branilac advokat Miloš Vuksanović.

''Vještak medicinske struke doktor Dragana Čukić, konstatovala je u svom nalazu i mišljenju da zbog brojnih bolesti i dijagnoza nije u stanju da uopšte prati glavni pretres'', kazao je on i dodao da upravo zbog teškog zdravstvenog stanja, Mujović je u ZIKS-u doživio i nezgodu prije dva dana.

''Onesvijestio se i udario je glavom u tvrdu površinu i tako doživio ozbiljnu povredu. Brzom reakcijom nadležnih spašen je i prevezen u KCCG'', kazao je Vuksanović.

Zbog takve situacije, advokat Mujovića tražio je da njegovom branjeniku bude ukinut pritvor kako bi se izliječio i adekvatno pripremio za postupak.

''Sud je i dalje ostao pri stavu da postoje razlozi da on bude u pritvoru i odbio ja taj moj prijedlog. Mislim da je posrijedi klasični pravno, psihičko, fizičko i svako drugo nasilje prema njemu, jer na to njegovo loše stanje odbrana upozorava već duže vremena. Ovako ako se nastavi sumnjam da će dočekati živ nastavak suđenja i kraj ovog postupka'', kazao je branilac Mujovića.

Vještak je danas razmatrao i medicinsku dokumentaciju svjedoka Svetozara Marovića, utvrđeno je da ipak nije toliko bolestan da ne može da svjedoči.

''Ona je konstatovala da Marović ne boluje ni od kakve akutne bolesti i da je mogao da prisustvuje pretresu. Pa će ukoliko ne bude dostavljena dodatna dokumentacija, ili se ne pojavi na sljedećem pretresu, biti naređeno njegovo prinudno privođenje'', saopštio je Vuksanović.

Sudija Rade Ćetković je ostavio rok od sedam dana Marovićevom advokatu Dimitriju Dapčeviću da dostavi dodatnu medicinsku dokumentaciju.

Nstavak suđenja zakazan je za 15. februar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR