13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija: Nismo dobili zamolnicu za izručenje Ristića i Bogićevića

Društvo

Comments 1

Srbija: Nismo dobili zamolnicu za izručenje Ristića i Bogićevića

  • Viber
Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da nije dobilo zamolnicu crnogorskih organa za izručenje državljana te zemlje Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića.

"Procedura predviđa da po dobijanju zamolnice Ministarstvo pravde taj zahtjev prosljeđuje nadležnom sudu koji odlučuje o ispunjenosti uslova za izručenje. Po dobijanju mišljenja nadležnog suda konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde", saopštilo je srpsko Ministarstvo pravde Radiju Crne Gore.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom decembra, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu za trojicom srpskih državljana - Ristićem, Bogićevićem i Milošem Jovanovićem, koji se krajem prošle godine dobrovoljno se predao crnogorskim vlastima, zbog pokušaja terorizma i rušenja ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore.

Crnogorske vlasti su istovremeno, objavile potjerince za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širokovim (45) iz grada Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja. (RTCG)

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Baba

Nepotrebno je posebno pravnicko znanje da se zna što znači CRVENA INTERPOLOVA POTJERNICA. Samo njeno raspisivanje predstavlja OBAVEZU za potpisnike Konvencije da izruci imenovane. No, izgleda da su neki precrkli što ih niko ništa ne MOLI, pa izmišljaju toplu vodu.Pitam se samo što bi bilo da je obrnuta situacija pa da se radi o drzavljanima Crne Gore. Sve bi nas omrčili ovi UGROŽENI stanovnici Države.