Srbija: Nismo dobili zamolnicu za izručenje Ristića i Bogićevića

Januar 11, 2017 - 16:30

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da nije dobilo zamolnicu crnogorskih organa za izručenje državljana te zemlje Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića.

"Procedura predviđa da po dobijanju zamolnice Ministarstvo pravde taj zahtjev prosljeđuje nadležnom sudu koji odlučuje o ispunjenosti uslova za izručenje. Po dobijanju mišljenja nadležnog suda konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde", saopštilo je srpsko Ministarstvo pravde Radiju Crne Gore.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom decembra, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu za trojicom srpskih državljana - Ristićem, Bogićevićem i Milošem Jovanovićem, koji se krajem prošle godine dobrovoljno se predao crnogorskim vlastima, zbog pokušaja terorizma i rušenja ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore.

Crnogorske vlasti su istovremeno, objavile potjerince za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širokovim (45) iz grada Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja. (RTCG)

1 komentara

  • Comment Link Januar 11, 2017 - 23:24 postavio - Baba

    Nepotrebno je posebno pravnicko znanje da se zna što znači CRVENA INTERPOLOVA POTJERNICA. Samo njeno raspisivanje predstavlja OBAVEZU za potpisnike Konvencije da izruci imenovane. No, izgleda da su neki precrkli što ih niko ništa ne MOLI, pa izmišljaju toplu vodu.Pitam se samo što bi bilo da je obrnuta situacija pa da se radi o drzavljanima Crne Gore. Sve bi nas omrčili ovi UGROŽENI stanovnici Države.

Postavite komentar