Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić – Uehara: Nastavak bliske saradnje i u narednom periodu

Društvo

Comments 0

Nuhodžić – Uehara: Nastavak bliske saradnje i u narednom periodu

  • Viber
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa ambasadorkom SAD Margaret Ueharom.
Razgovarali su o daljem jačanju i nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.
 
Ambasadorka Uehara se zahvalila na odličnoj saradnji Ambasade SAD i crnogorskog MUP-a, posebno u oblasti izručenja i borbe protiv organizovanog kriminala ali i na svim drugim poljima. Ona je prenijela spremnost SAD da Crnoj Gori i dalje pomaže na njenom putu evropskih i evroatlantskih integracija kroz različite modalitete saradnje.
 
Iskazujući zahvalnost na podršci i pomoći, kao i na zavidnom nivou uspostavljenih bilateralnih odnosa, ministar Nuhodžić je naročito istakao  značaj nedavne studijske posjete Milvokiju naših policijskih službenika čiji zaključci i iskustva predstavljaju napredak u radu i borbi protiv organizovanog kriminala, te i afirmaciju vladavine prava. 
 
Govoreći o važnosti podrške jakog partnera poput Sjedinjenih država, ministar se osvrnuo i na Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u koji je juče jednoglasno  usvojio Spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata, kao potvrdu nastavka podrške Crnoj Gori na njenom putu evroatlantskih integracija. 
 
On je rekao da je članstvo u NATO naš prvi strateški cilj te da je vrlo važna bezbjednost i stabilnost koja je samim tim i ekonomski resurs za Crnu Goru. 
 
Ministar je ovom prilikom informisao o planiranim aktivnostima kada su posrijedi reforme u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, predviđene kroz promjene Zakona o unutrašnjim poslovima čiji je nacrt već izrađen, što će doprinijeti da u narednom periodu budemo efikasniji u borbi protiv organizovanog kriminala, navedeno je u saopštenju MUP-a. 
 
Ministar Nuhodžić i ambasadorka Uehara najavili su nastavak saradnje koju će ostvarivati  kako kroz brojne projekte, obuke i donacije od strane SAD, tako i kroz zajednički doprinos borbi protiv globalnih prijetnji poput terorizma, poručeno je sa sastanka.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR