13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog nevremena: Neophodna sanacija škola u Baru

Društvo

Comments 0

Zbog nevremena: Neophodna sanacija škola u Baru

  • Viber
Posljedice nevremena u Baru itekako se osjećaju, a biće potrebno vremena i dosta novca da se sve “vrati na svoje mjesto”.

Među onima kojima je bitno da štete budu sanirane što prije su i barske škole. Najveću štetu pretrpjela je upravo najveća gradska, OŠ “Jugoslavija”. Montažni objekat postavljen je davnih osamdesetih upravo na mjestu koje formira “ružu vjetrova”. Zbog toga je, više puta, bio oštećen krov ove obrazovne ustanove. Ni ovo nevrijeme nije poštedjelo krovnu konstrukciju.

Direktorica Lidija Raković navela je, međutim, da je krov već saniran. “Ministarstvo prosvjete odmah je angažovalo preduzeće koje je taj posao završilo”, kazala je za Radio Bar i Bar Info, dodajući da je velika hladnoća oštetila vodovodne instalacije i centralno grijanje. Kako je najavljeno, u pomoć će im priteći ekipe Komunalnog preduzeća, koje će otkloniti kvarove na vodovodnoj mreži, kako bi se potom saniralo i grijanje.

U Gimnaziji “Niko Rolović” su oštećeni plinski uređaji za centralno grijanje, a uprava škole je u stalnoj  komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete, kako bi kvar što prije otklonili.

Štete je bilo i u školi “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” u Ostrosu, a tamo su od početka nevremena uvedena dežurstva, kako bi se spriječila šteta u slučaju da popucaju vodovodne cijevi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR