8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić-Perks: Dobra saradnja MUP-a i UNICEF-a u oblasti zaštite dječjh prava

Društvo

Comments 0

Nuhodžić-Perks: Dobra saradnja MUP-a i UNICEF-a u oblasti zaštite dječjh prava

  • Viber
Višegodišnju saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i kancelarije Međunarodnog fonda Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) u Crnoj Gori karakterišu dobri rezultati u svim segmentima u oblasti unaprjeđenja i zaštite prava djece u Crnoj Gori, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa, održanim danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, upoznao sagovornika sa radom u oblasti poboljšanja zakonodavnog okvira i prepoznatom potrebom unaprjeđenja položaja djeteta, te da MUP, s ciljem da Strategija o zaštiti od nasilja u porodici bude realizovana, u dijelu prevencije ranih brakova, sprovodi aktivnosti koje se odnose na Smjernice za postupanje i procesuiranje slučajeva prisilnih brakova u Romskim i Egipćanskim zajednicama za potrebe policije, centara za socijalni rad, škola, sudova i domova zdravlja.

U saradnji sa UNICEF-om, MUP je u prethodnom periodu realizovao dva projekta iz oblasti vanrednih situacija, i to projekat „Pripremljenost za odgovor na katastrofe i smanjenje rizika od katastrofa“ i Projekat ,,Procjena ugroženosti za najugroženiju djecu“, istakao je ministar.

Perks je naglasio da će UNICEF nastaviti da pruža podršku svim institucijama u borbi protiv nasilja nad djecom, ali i na jačanju kulture komunikacije sa djecom koja su žrtve, svjedoci, osumnjičeni ili počinioci krivičnih djela.

UNICEF je, takođe, Upravi policije ranije donirao softverski alat kojim se vrši duboka forenzička analiza računara osumnjičenih lica s ciljem pronalaska video zapisa i slika na kojima je dječija pornografija, te da su službenici Uprave policije pohađali kurseve kroz koje su se obučili za korišćenje softvera, podsjetio je on.

Sagovornici su se saglasili da je pitanje zaštite djece i unapređivanje dječjih prava nesumnjivo multidisciplinarni problem koji zahtjeva sveobuhvatan pristup i posebnu pažnju svih subjekata društva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR