18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DEVETI slučaj u ovoj godini: Vozio 200 na sat kroz naselje u Podgorici!

Društvo

Comments 3

DEVETI slučaj u ovoj godini: Vozio 200 na sat kroz naselje u Podgorici!

  • Viber
Službenici saobraćajne policije Uprave policije MUP-a su 15. 01. 2017. registrovali teški saobraćajni prekršaj počinjen od mladog vozača I.V. (18) iz Podgorice kojem je tom prilikom oduzeta vozačka dozvola i koji je nakon toga procesuiran.

''Naime, službenici saobraćajne policije su registrovali teški saobraćajni prekršaj i procesuirali I.V. (18) iz Podgorice koji se, upravljajući pmv marke “Peugot” podgoričkih registarskih oznaka, kretao brzinom od 186 km/h u nenaseljenom mjestu Goričani na području Podgorice, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Vozač je isključen iz saobraćaja, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, a protiv njega je podnesena prekršajna prijava nadležnom Sudu za prekršaje'', saopšteno je iz MUP-a.

Inače, službenici saobraćajne policije su od početka 2017. registrovali još osam ovakvih prekršaja. Svih osam vozača su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja za mnogo više kilometara na sat nego što iznosi propisana dozvoljena brzina.

Oni su se, upravljajući putničkim motornim vozilima, kretali brzinom od 170 do 195 km/h. Svima je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njih su nadležnim sudovima za prekršaje podnijete prekršajne prijave.

Sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazuju na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Saobraćajna policija će, podsjećaju iz MUP-a, nastaviti sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti a sve s ciljem da putevi u našoj zemlji budu bezbjedniji.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Maja

I orden Dragutine, orden si zaboravio :)

Dragutin

I prestaću da komentarišem jer sam izgleda jedini koji vam ođe komentariše! :)

Dragutin

Ako meni, koji vozim evo dvjesta godina bez udesa cini mi se, napišu kaznu jer sam išao 70 đe je ogranicenje 60... i moram je platit da ce mi oci prsnut... ovoga bi trebali da strijeljaju. A u stvari ili ce mu stavit nanogicu ili ce ga proglasit za svjedoka saradnika i vratit mu vozacku! :)