10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović - poslodavci: Obrazovni sistem da slijedi potrebe privrede

Društvo

Comments 0

Šehović - poslodavci: Obrazovni sistem da slijedi potrebe privrede

  • Viber
Obrazovni sistem mora da slijedi potrebe privrede kroz realizaciju niza zajedničkih aktivnosti, poručeno je sa sastanka ministra prosvjete Damira Šehovića sa predstavnicima Unije poslodavaca Crne Gore na čelu sa predsjednicom Svetlanom Vuksanović.

Fokus sastanka bio je na obrazovanju kadra potrebnog tržištu rada, koji će posjedovati praktične vještine i kompetencije i time biti konkurentni u Crnoj Gori, ali i šire. Sagovornici su se saglasili da je, s obzirom na kompleksnost problema, potrebno utvrditi aktivnosti na kratki, srednji i dugi rok.

U dijelu organizacije praktične nastave, konstatovano je da će se, izmjenama zakona u oblasti obrazovanja koje su planirane za ovu godinu, ovo pitanje urediti preciznije i sagledati modeli realizacije privatno-javnih partnerstava.

''Predstavnici Unije saglasili su se sa pozivom na intenzivno i aktivno učešće u procesu identifikovanja potreba tržišta za kadrom određenih profila. Kao jedna od mogućnosti čija će izvodljivost biti dalje razmatrana, predloženo je i povećanje broja državnih stipendija za učenike koji odluče da se školuju za deficitarna zanimanja. Istaknuta je i potreba za stalnom komunikacijom sa javnošću i predočavanje mogućnosti za zaposlenje i pokretanje biznisa mladih koji se opredijele za zanimanja iz stručnih škola'', navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR