14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog kriminalnih obračuna: Demos traži ostavke policijskog rukovodstva

Društvo

Comments 0

Zbog kriminalnih obračuna: Demos traži ostavke policijskog rukovodstva

  • Viber
-Dok nas višedecenijska vlast, sada već i sa novim premijerom, uvjerava da se građani u Crnoj Gori mogu osjećati bezbjedno, svakodnevnica to demantuje, što ilustruje i sinoćni kriminalni akt, u centru grada, sa stravičnim posljedicama, poručuju iz Demosa. 
"Iako Evropska unija kontinuirano ukazuje na loše rezultate borbe protiv organizovanog kriminala, stanovnici raznih crnogorskih gradova  i bez tih ocjena i sugestija, svakodnevno tome svjedoče. 
 
Istovremeno je zapanjujuće da vlast, uprkos navedenom porastu kriminala na crnogorskim ulicama, konstantno potencira i forsira druge teme kao primarne, a posebno one koje dijele građane, bez ikakve jasne namjere da se tome suprotstavi.
 
Izvjesno je da je duboka kriminalizacija najbolji izraz nekontrolisane vlasti, a posebno one koja je koncentrisana u Upravi policije, što smo imali prilike da vidimo i tokom trajanja Vlade izbornog povjerenja.
 
Iako bi u razvijenim zemljama, pod ovakvim okolnostima ostavka rukovodioca službi bezbjednosti bio očekivan čin, svjedoci smo da policijskim funkcionerima, na čelu sa Slavkom Stojanovićem, ne pada na pamet da podnesu bilo kakavu odgovornost za sve učestalije kriminalne obračune u zemlji", navodi se u saopštenju. 
 
-Pošto sumnjamo da postoji mogućnost da policijski funkcioneri naprave otklon i raskinu veze sa sve vidljivijom kriminalnim miljeom u Crnoj Gori, pozivamo ih da podnesu ostavke i dužnost bezbjednosti građana predaju u ruke onima koji umiju, mogu i što je ključno -žele da stanu na kraj kriminalu u Crnoj Gori.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR