10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stijepović: Čista mi je savjest, isplata para bila po zakonu

Društvo

Comments 0

Stijepović: Čista mi je savjest, isplata para bila po zakonu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović kazao je da je novčana isplata pojedincima, u vrijeme kad je bio ministar prosvjete, čista i u skladu sa Zakonom o budžetu, te internim pravilima koja su važila i važe u Ministarstvu prosvjete.

Komentarišući optužbe Nove srpske demokratije da je, za vrijeme dok je bio ministar prosvjete, zloupotrijebio službeni položaj dijeleći državni novac na ime materijalne pomoći situiranim pojedincima, Stijepović je rekao da je potpuno prirodno da u svim zemljama, pa i u Crnoj Gori, jedna od prvih adresa kad je u pitanju podrška štampanju udžbenika bude Ministarstvo prosvjete.

"Osim toga, Ministarstvo prosvjete je veliki sistem, u njemu radi oko 15.000 službenika. Tako da se Ministarstvo prosvjete pojavljuje kao poslodavac, pa je prirodno da se kad neko ima probleme, prije svega zdravstvene, prvo obrati svom poslodavcu. To se uvijek radilo i pomagalo u skladu sa mogućnostima i propisima", rekao je Stijepović, prenosi RTCG.

Isplatu je, kako je rekao, obavljala finansijska služba, gdje ne rade pravnici, pa je bilo nekoliko rješenja u kojima obrazloženje nije usklađeno sa namjenom i prirodom pomoći.

"To je tehnička greška koja se uvijek dešava u radu, ali nema nikakvu suštinsku ili zakonsku grešku, koja bi mogla da ukaže na neku nezakonitost", pojasnio je Stijepović.

Gradonačelnik je istakao da je miran i čiste savjesti, što važi, kako je rekao, i za njegove saradnike.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR