8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od Njemačke poklon: Za našu graničnu policiju oprema vrijedna 12.000 eura

Društvo

Comments 0

Od Njemačke poklon: Za našu graničnu policiju oprema vrijedna 12.000 eura

  • Viber
Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović i zamjenik ambasadora Njemačke Uveom Merketerom potpisali su Protokol o donaciji između Ministarstva unutrašnjih poslova te države i Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Tom prilikom je, kako se navodi u saopštenju MUP SR Njemačke donirao našoj graničnoj policiji 60 graničnih štambilja koji se koriste za otiskivanje u putnim ispravama prilikom prelaska državne granice, kao i 200 rezervnih jastučića za granične štambilje.

Vrijednost donacije je 11.834,40 eura, a nju je u ime MUP-a SR Njemačke pomoćniku direktora Damjanoviću predao zamjenik ambasadora Merketer.

Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović  zahvalio je zamjeniku ambasadora SR Njemačke Uveu Merketeru na vrijednoj donaciji.

"Pomoćnik Damjanović je kazao da granična policija Crne Gore ima jako kvalitetnu saradnju sa policijom Njemačke, posebno u dijelu zajedničkih aktivnosti na polju suzbijanja ilegalnih migracija, podrške u uspostavljanju zajedničkih centara graničnih policija regiona, kao i na planu razmjene kvalitetnih informacija policija ove dvije države na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju krivičnih djela posebno iz oblasti krijumčarenja ljudi, oružja i narkotika", navoidi se u saopštenju.

Zamjenik ambasadora SR Njemačke Uve Merketer zadovoljan je zbog još jedne realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da je za 2017. planirano organizovanje obuka za službenike Sektora granične policije kao i realizovanje donacija našoj policiji uz podršku Ambasade ove države.

"Donacija ove opreme je nastavak kvalitetne saradnje koju policija Crne Gore ima sa policijom SR Njemačke. Podsjećamo da je u prethodnom periodu MUP SR Njemačke u više navrata Upravi policije MUP-a Crne Gore donirao vrijednu opremu među kojom su i specijalizovana vozila i mobilni čitači dokumenata koje koriste granična policija, kao i da je organizovao obuke za policijske službenike ovog Sektora", navodi se u saopštenju.

Sporazum je potpisan u prostorijama Uprave policije, dok je oprema predata Sektoru granične policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR