10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NOVI DETALJI: Ubice daljinskim aktivirale ekspoloziv

Društvo

Comments 1

NOVI DETALJI: Ubice daljinskim aktivirale ekspoloziv

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Tridesetogodišnji Đorđe Sekulović preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio sinoć u eksploziji automobila na Bulevaru revolucije u Podgorici. Jelena Korać (31), koja je bila sa njim u automobilu, ima teške tjelesne povrede, potvrdili su nam juče iz Kliničkog centra.

Sekuloviću su se ljekari za život borili tokom noći i amputirali mu obje noge, ali je ipak juče oko 9.20 podlegao povredama, potvrdila nam je Gorica Soković, portparolka Kliničkog centra.

"Korać je zadobila teške eksplozivne povrede obje potkoljenice. Urađena je potkoljena amputacija desne noge. Lijeva potkoljenica je takođe operativno zbrinuta. Ima tešku povredu lijevog oka i eksplozivne rane desne šake", saopštila nam je ona.

Vozilo "reno megan" sa beranskim tablicama, u kojem su bili, eksplodiralo je u blizini OŠ "Maksim Gorki" i potpuno je uništeno.

Od siline eksplozije, kako su nam kazali očevici, prozori su popucali u svim okolnim stanovima.

Istražitelji su tokom uviđaja pronašli određene predmete, ali za sada nema indicija ko stoji iza ovog zastrašujućeg zločina koji se dogodio u uličnom kraku Bulevara revolucije, u neposrednoj blizini Osnovne škole ,,Markism Gorki“, dva minuta nakon ponoći, navodi Pobjeda.

Kako dodaje taj list, istražitelji vjeruju da je u zločinu korišćen vojni eksploziv ručno napravljen i aktiviran daljinskim upravljačem, piše Pobjeda. Sve ukazuje da je Sekulović praćen i da su ubice čekale pogodan momenat za likvidaciju, pa makar to podrazumijevalo i stradanje nedužnih. Način izvršenja ovog krivičnog djela istražitelje uvjerava da se radi o kriminalnoj grupi koja je po svaku cijenu htjela da ubije Sekulovića.

Ovo je bila polazna osnova istražiteljima, kada su zavirili u njegovu prošlost, kontakte i podebeli kriminalni dosje. Smjernice u istrazi pruža i podatak da je Sekulović blizak prijatelj sa Podgoričaninom Mariom Miloševićem kojeg policija tereti za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41) koje se dogodilo 10. oktobra prošle godine. Milošević je od tada u bjekstvu.Sekulović je u Budvi 2010. godine procesurian krivičnom prijavom zajedno sa Mariom Miloševićem i Goranom Bogdanovićem, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer su kod njih tada pronađeni pištolj, revolver i eksplozivna naprava.

Da li ti podaci ukazuju da je podmetanje eksplozivne naprave u ,,reno megan“ koji je vozio Sekulović, nastavak razračunavanja kriminalnih grupa povezanih sa švercom narkotika - tek će pokušati da razjasni policijsko-tužilačka istraga.

Policija je juče ujutro na parkingu preko puta zgrade stare Vlade, gdje je Sekulović stanovao, pronašla njegov automobil ,,range rover“. U vozilu je bio pištolj, koji je izuzet i poslat na vještačenje.

Obavljen je i ATP pregled ovog vozila kojim je ustanovljeno da na njemu nije postavljena eksplozivna naprava. Sekulović je u Podgorici proteklih godina krivičnim prijavama procesuiran više puta i to 2009. godine zbog razbojništva, a 2010. godine zbog ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.U zatvoru u Švedskoj Sekulović je odležao dvije godine i pet mjeseci, zbog trgovine drogom. Izašao je iz zatvora 2016. godine i tada je iz Švedske deportovan za Crnu Goru, piše Pobjeda.

U posljednji mjesec ovo je treća eksplozija koja je postavljena ispod automobila. Na meti nepoznatih napadača 19. decembra prošle godine, u 17.50 sati našao se tjelohranitelj jednog od vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića – Marko Martinović (38) iz Podgorice.

Martinović je bio u vozilu ,,opel astra“ kada je, na očigled brojnih prolaznika, aktivirana eksplozivna naprava u Ulici Vasa Raičkovića preko puta Komunalne policije. Tog dana, kako je ispričao istra- žiteljima, bio je na slavi kod sestre. Samo deset dana kasnije, 29. decembra u 13.50 sati kod Krivog mosta eksplodirao je automobil Pljevljaka Miloja Vojinovića. Pored automobila pronađen je kilogram vojnog eksploziva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

nam

Jedne novine pisu da je eksploziv povezan sa sistemom paljenja auta, druge da je daljinski... Ko ce mu ga znati sto su sve ovdje novinari ukrasili?