9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fakultet za sport planira saradnju sa fakultetom u Tirani

Društvo

Comments 0

Fakultet za sport planira saradnju sa fakultetom u Tirani

  • Viber
Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović i rektor državnog Univerziteta sporta u Tirani Agron Cuka potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti nauke i nastave.

"Čelnici dvije institucije dogovorili su da sarađuju u oblasti nauke i nastave, odnosno na zajedničkim istraživačkim projektima, u razmjeni studenata i nastavnika, kao i da zajednički nastupaju prema fondovima Еvropske unije i pozivima koje raspisuje Evropska komisija i druge institucije, koje bi mogle značajno unaprijediti obje obrazovne ustanove", saopšteno je iz PR centra UCG.

Kako se navodi, potpisivanju sporazuma prisustvovao je i profesor Duško Bjelica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prorektor za nauku na Univerzitetu sporta u Tirani Juel Jarani i direktor Instituta za sportske nauke Arben Kacuri. U saopštenju se kaže da je u toku razgovora akcenat stavljen na pokretanje zajedničkih aktivnosti u što kraćem roku.

"To će se ogledati u učešću albanskih profesora na godišnjoj naučnoj konferenciji koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG-a u Budvi, od 30. marta do 2. aprila, kao i tješnjem uključivanju u naučne aktivnosti časopisa „Sport Mont“ i „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, pojašnjava se u saopštenju.

Popović je rekao da je posjetom u Tirani nastavljeno podizanje međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje crnogorskog Univerziteta.

"A posebno nam imponuje što su naši domaćini primjetili visoku pozicioniranost našeg Fakulteta u regionu, što nam daje za pravo da smatramo da smo na pravom putu daljeg razvoja", naveo je Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR