13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spasioci samo na zakupljenim plažama

Društvo

Comments 0

Spasioci samo na zakupljenim plažama

  • Viber
Na svim kupalištima na 300 km dugoj crnogorksoj obali nema spasilaca, ali sva zakupljena kupališta moraju i da imaju spasilačke službe, tvrde u JP Morsko dobro. U Herceg Novom je za ovu godinu Morsko dobro potpisalo 87 ugovora sa zakupcima kupališta. Od toga je 14 zakupaca u Igalu, prenosi radio Jadran.

Shodno Ugovoru o korišćenju morskog dobra, zakupci su u obavezi da, u skladu sa članom 9, obezbijede spasilačku službu koja posjeduje licencu izdatu od ovlašćenog organa ili organizacije i istu na propisan način opremi – podsjećaju iz JP Morsko dobro.

Visinu naknade za pristajanje određujer se tek nakon saglasnosti Morskog dobra.

– U skladu sa Javnim pozivom i prema Izmjenama i dopunama kriterijuma za određivanje visine naknada za pristajanje i vezivanje plovila u lukama od lokalnog značaja, pristaništima i na ostalim objektima pomorske/ obalne infrastrukture, naknadu formiraju odabrani ponuđači.

Oni su obavezni da nakon formiranja cjenovnika dobiju odobrenje Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Korisnik pristaništa dužan je vlasnicima plovila koja posjeduju Rješenje nadležnog opštinskog organa za obavljanje privredne djelatnosti – prevoz putnika, da omogući pristajanje prema utvrđenom redu vožnje, sa trajanjem u pravilu do 15 minuta, a u jutarnjim satima od 8 do 10 h zadržavanje na pristaništu u trajanju od maksimum 45 minuta.

– Pristajanje se ne naplaćuje ni za plovila registrovana za privrednu djelatnost (ribarice), a koja su upisana u crnogorski registar plovila. Shodno Izmjenama i dopunama kriterijuma koje će biti sastavni dio ugovora, pristajanje se ne naplaćuje plovilima maksimalne dužine do 7 metara, a koja su registrovana za sport i rekreaciju – objašnjavaju  iz Morskog dobra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR