11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Formiran predmet zbog prodaje vina u Plantažama

Društvo

Comments 0

Formiran predmet zbog prodaje vina u Plantažama

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom krivične prijave protiv uprave Plantaža, zbog sumnje da su prodavali vino u PET odnosno plastičnoj ambalaži firmi Platinum Zagreb ispod cijene koštanja i u tom poslu oštetili kompaniju za 270 hiljada eura.

“Predmet je formiran povodom krivične prijave i trenutno je u fazi izviđaja”, kazali su Danu iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Krivičnu prijavu podnijela je bivši finansijski direktor Plantaža, Valerija Saveljić, prije oko deset dana, a Specijalno tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, odmah je počelo sa provjeravanjem navoda iz prijave.

Saveljić je u krivičnoj prijavi navela da su prodajom vina u PET ambalaži Plantaže u prošloj godini oštećene za 270 hiljada eura.

Kako piše Dan, prosječna cijena kvalitetnog vranca je 91 cent po litru, a Plantaže su ih prodavale Platinumu Zagreb za 45 centi, čime je šteta po litru bila 46 centi.

Platinumu je prošle godine prodato blizu 600 hiljada litara vina.

Saveljić je kazala da je tim poslovm nanijeta materijalna i finansijska šteta i narušen ugled i brend Plantaža.

“Do sada niejsmo prodavali vina u plastičnim bocama, već smo bili prepoznati na regionalnom tržištu kao lidr u proizvodnji i realizaciji vina vrhunskog kvaliteta”, rekla je Saveljić.

Iz Plantaža su Danu kazali da nijesu upoznati sa krivičnom prijavom i da nemaju informacije niti saznanja da je ista uopšte podnijeta, niti da je neko od nadležnih osoba po njoj postupio.

Poslovi u Plantažama se, kako su zaključili, obavljaju isključivo u skladu sa pozitivnim propisima i internim aktima kompanije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR