Rasprava o Nacrtu rezolucije o Crnoj Gori u Evropskom parlamentu počeće 30. januara, dok se usvajanje očekuje u drugoj polovini marta, kazao je hrvatski poslanik u tom domu i evropski parlamentarac Tonino Picula.

U američkom Senatu u toku je postupak ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore Nato i treba sačekati da se okonča u skladu sa procedurama na koje se ne može uticati, saopštio je Radiju Crne Gore nacionalni koordinator za Alijansu Dragan Pejanović.

Irinej: Dosta nam je krvoprolića

Januar 18, 2017 - 10:15

Srpski patrijarh Irinej nada se da će nakon slučaja sa vozom, koji nije stigao iz Beograda do Kosovske Mitrovice, prevladati razum i diplomatija.

Da bi šest romskih familija sa Šišteta preselilo u nove kućice u naselju Drenovik, iznad Igala, potrebno je još 40 hiljada eura za kompletno uređenje okoline i završetak infrastrukture.

Oko 4.500 djece u Južnom Sudanu vraćeno je porodicama nakon što su mjesecima, a neki i godinama, korišteni kao vojnici, podaci su Međunarodnog fonda Ujedinjenih naroda za pomoć djeci u zemljama zahvaćenim ratom.

Bivšem službeniku američke Nacionalne agencije za bezbjednost (NSA) Edvardu Snoudenu produženo je boravište u Rusiji, objavila je danas predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Posljedice nevremena u Baru itekako se osjećaju, a biće potrebno vremena i dosta novca da se sve “vrati na svoje mjesto”.

Odlazeći američki predsjednik Barak Obama održaće večeras svoju posljednju konferenciju za novinare u svojstvu šefa Bijele kuće.

Nakon što je Glavni odbor SNP-a afirmisao zaključake da je neophodno razvlašćivanje DPS-a u Kotoru, te istakao da ne treba ponavljati izbore u tom gradu kao i da u toj opštini moraju formirati novu vlast, interesovalo nas je šta ostali opozicioni subjekti u toj opštini kažu na zaključke SNP-a.

Kosovski predsjednik Hašim Tači uvjeren je da njegov ratni saborac, bivši premijer Kosova, a sada opozicionar Ramuš Haradinaj, koji je uhapšen po potjernici Srbije, koja ga tereti za zločine nad civilima, neće biti izručen Srbiji, piše danas Avaz.

Stranica 1 od 94