Srpski premijer Aleksandar Vučić i šefica diplomatije EU Federika Mogerini završili su hitan satanak u Davosu, a kako javlja B92, tema je bila Kosovo.

Nekoliko sela u Goliji i dalje je zavijano, a mještani su još jednom uputili apel da se pristupni putevi očiste kako bi mogli normalno da dolaze do svojih kuća.

Crna Gora ostvarila je dobre rezultate u procesu pristupanja i Hrvatska će nastaviti da podržava njeno dalje napredovanje prema članstvu u EU, poručeno je sa sastanka ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

Više od 50 osoba je ubijeno, dok je više od 100 vojnika i bivših boraca povrijeđeno u današnjem napadu automobila-bombe na vojni kamp u sjevernom Maliju.

Izrada projekta rekonstrukcije vodovodnog sistema od Blaca Morakovskih do sela Liverovići u nikšićkoj seoskoj Mjesnoj zajednici Župa, koja broji dvanaest sela, počeće čim dozvole vremenski uslovi, dogovorili su predstavnici lokalne uprave, Mjesne zajednice Župa i Javnog preduzeća Vodovod.

Novopazarac Esad Kundaković, otac Eldara Kundakovića koji je prije tri i po godine poginuo u borbama protiv snaga Bašara al-Asada u Siriji, danas mnogo vremena provodi sa mladim ljudima iz ovog grada i okoline, pokušavajući da ih "usmjeri na pravi put".

Unija slobodnih sindikata Crne Gore podnijeće narednih dana Inicijativu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se, kako su saopštili, na neustavan način umanjuje naknada po osnovu rođenja troje ili više djece.

Djeca oboljela od dijabetesa Tip I moraju svakog dana da mjere nivo šećera 5-7 puta.

Kompanija Uniprom KAP, vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica, u prethodnom periodu je investirala preko 10 miliona eura u poboljšanje svojih proizvodnih kapaciteta, a postoje čvrsta uvjerenja i garancije vlasnika da će u narednom periodu biti dodatno uloženo preko 18 miliona eura, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić nakon današnje posjete KAP-u.

Prilikom vršenja poslova kontrole osoba, stvari i vozila, službenici obezbjeđenja ZIKS-a su danas na glavnoj prijavnici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pronašli i oduzeli više nedozvoljenih predmeta.

Stranica 1 od 229