9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žugić guverner CBCG!

Ekonomija

Comments 0

Žugić guverner CBCG!

  • Viber
Radoje Žugić, doskorašnji ministar finansija izabran je za guvernera Centralne banke Crne Gore na današnjoj sjednici Skupštine na Cetinju sa 42 glasa za.

Glasova protiv, ni uzdržanih nije bilo. 

U završnoj riječi predsjednik države Filip Vujanović, koji je Žugića predložio za guvernera, zahvalio je svima koji su prepoznali kapacitet i sposobnosti Žugića kao guvernera Centralne banke u tri teške godine za Crnu Goru.

''On je tada, u to vrijeme imao odličnu saradnju sa SB i sa MMF i sa ECB uz jako dobre odjene kvaliteta rada naše CB'', kazao je Vujanović.

''Mislim da je njegovo djelovanje bilo u skladu sa najboljim očekivanjima. To su, uz ono što su njegovi uspjesi na ostalim funkcijama bili glavni razlozi zbog kojih sam ja njega predložio za guvernera CBCG'', poručio je Vujanović.

Naveo je i razlog zbog koga bi parlament danas trebalo da izabere guvernera.

"Dakle, 14. oktobra ističe mandat aktuelnom guverneru, 21. oktobra ističe mandat viceguverneru, a 2. novembra svoj četvorici članova CBCG koje je birla Skupštine. Ako se danas ne bi izabrao guverner, Centralna banka bi bila bez menadžmenta i bez mogućnosti rukovođenja i obavljanja dnevnih potreba te banke", rekao je Vujanović.

Žugić je juče podnio ostavku na članstvo u DPS-u, što je uz njegovu raniju savjetničku funkciju u Vladi, bio razlog za primjedbe poslanika opozicije.
Poslanici DF-a i SDP-a nijesu prisustvovali raspravi o imenovanju Žugića za guvernera Centralne banke.

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR