11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Investitor radnicima NDKP koji su na birou nudi 193 eura mjesečno

Ekonomija

Comments 0

Investitor radnicima NDKP koji su na birou nudi 193 eura mjesečno

  • Viber
Radnicima Novog Duvanskog kombinata, koji do izgradnje nove fabrike budu na birou rada, investitor je ponudio minimalnu platu od 193 eura i da im teče radni staž - kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

Prethodne sedmice radnicima je, podsjetimo, rečeno da će nakon zaustavljanja proizvodnje morati na biro rada dok ne počne da radi nova fabrika, a to je po ugovoru kraj februara, odnosno početak marta.

Investitor procjenjuje, kaže Vujović, da bi proizvodnja u novoj fabrici mogla da počne u aprilu ili maju.

''Pripremni radovi za gradnju fabrike su završeni, a danas ili sjutra počinje montaža konstrukcionih elemenata. Investitor procjenjuje da bi do kraj februara fabrika u građevinskom dijelu trebalo da bude završena, oprema je naručena i u februaru – martu trebalo bi da bude isporučena. Nakon toga počinje montaža opreme. Nadam se da će posao dobiti više od 55 radnika, koliko je ugovorom definisano'', kaže Vujović, koji upozorava da bi trebalo imati razumijevanja i strpljenja da se gradnja nove fabrike dovede do kraja, jer je alternative raskid ugovora, što bi značilo da nema fabrike i da svi radnici ostaju bez posla.

''Nakon šest tendera našli smo investitora koji je pokazao da je spreman da ulaže, a uz to je otkupio sav duvan i platio gajiteljima. Izvjesno je da može da otkupi mnogo veće količine'',rekao je Vujović i ponovio da svi radnici koji ne žele ili ne mogu da sačekaju početak proizvodnje u novoj fabric imaju pravo na otpremninu kao i njihove kolege koje su to pravo ranije iskoristile.

''Preko resornog ministarstva ćemo pokušati da ubrzamo proces dobijanja otpremnina', kaže Vujović za Pobjedu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR