11 °

max 14 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

14° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatski Telekom preuzeo većinski dio akcija Crnogorskog Telekoma

Ekonomija

Comments 0

Hrvatski Telekom preuzeo većinski dio akcija Crnogorskog Telekoma

  • Viber
Hrvatski Telekom, vodeći telekomunikacioni operator u Hrvatskoj, potpisao je danas kupoprodajni ugovor sa Mađar Telekomom o kupovini76,53 posto akcija Crnogorskog Telekoma u vrijednosti od 123,5 miliona eura.
 „Ova transakcija je u skladu sa orjentacijom kompanije na poslovanje unutar zemlje i nastojanja da ojačamo poziciju MT-a na mobilnom tržištu, da poboljšamo ICT kapacitete, kao i da zadržimo nivo investicija u fiksnu mrežu i povećamo broj korisnika na lokacijama gdje je brzi internet već dostupan“, rečeno je u Mađar Telekomu. 
 
Zbog činjenice da se radi o transakciji koja se odvija unutar Dojče Telekom grupe, odnosno između povezanih kompanija, prema važećoj legislativi ponuda za preuzimanje preostalih akcija CrnogorskogTelekoma nije neophodna, a takođe ni dalje saglasnosti Agencije za zaštitu konkurencije, kako bi Hrvatski Telekom preuzeo akcije. 
 
Hrvatski Telekom je vodeći telekomunikacioni operator u Hrvatskoj, sa milion korisnika fiksne, 2,3 miliona korisnika mobilne telefonije i 740,000 korisnika širokopojasnog interneta. Zajedno sa Crnogorskim Telekomom i Mađar Telekomom, član je Dojče Telekom grupe, prisutne u više od 50 zemalja širom svijeta.
 
Bliskost crnogorskog i hrvatskog tržišta, mogućnost razmjene znanja i tehnologija, optimizacija poslovanja i mogućnost zajedničkog tržišnog nastupa, glavni su razlozi za ovu transakciju i povezivanje dvije kompanije, navedeno je u saopštenju.
 
Hrvatski Telekom bilježi zapažene poslovne i finansijske rezultate i doprinijeće snaženju ukupnih performansi poslovanja Crnogorskog Telekoma, čime će se ostvariti najbolji sinergijski učinak dviju kompanija.
 
Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, izjavio je:
 
„Kupovinom Crnogorskog Telekoma očekujemo značajne sinergijske učinke između Hrvatskog Telekoma i Crnogorskog Telekoma,prije svegakroz razmjenu znanja i tehnologija, optimizacije poslovnih procesa i zajedničkog tržišnog nastupa. Uvjeren sam da će snaga i iskustvo Hrvatskog Telekoma značajno doprinijeti daljem razvoju i još uspješnijem poslovanju Crnogorskog Telekoma. U prilog tome govori i činjenica da je Hrvatski Telekom u posljednje tri  godine, uprkos nepovoljnom tržišnom okruženju i procesima transformacije preokrenuo negativne trendove i stabilizovao sve ključne finansijske pokazatelje u svom poslovanju.“
 
„Kroz sinergiju dva vodeća telekomunikaciona operatora u Crnoj Gori i Hrvatskoj očekujemo da ćemo unaprijediti ukupno poslovanje i biti u prilici da korisnicima ponudimo još kvalitetnije proizvode i usluge, naročito u oblasti ICT rješenja. Uvjeren sam da će povezivanje dvije kompanije u okviru DT grupe, kroz bliskost naših tržišta i sličnihpotreba korisnika rezultirati zajedničkim uspjehom”, izjavio je 
izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Milija Zeković. 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR