11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA: Građani opet plaćaju cijenu neodgovorne politike DPS-a

Ekonomija

Comments 1

URA: Građani opet plaćaju cijenu neodgovorne politike DPS-a

  • Viber
-Rast cijena goriva 12 do 16 centi po litru, samo je još jedan u nizu udara na standard građana koje Vlada kontinuirano sprovodi, prebacujući građanima da ispravljaju i plaćaju njihove greške i višegodišnju pogubnu ekonomsku politiku, poručuje član Koordinacionog odbora i koordinator za infrastrukturu Zoran Mikić. 
"Do kada će građani plaćati cijenu vaše nesposobnosti, neodgovorne ekonomske i loše socijalne politike?
Smanjenje naknada za majke, rast cijena goriva, zamrzavanje plata u javnom sektoru, smanjenje dječjeg dodatka uz očekivani porast cijene električne energije novogodišnji su „pokloni“ koje je Vlada pripremila za građane Crne Gore.
 
Proteklo je nepunih 16 mjeseci od kad je Ustavni sud oborio prethodnu Uredbu o taksi za gorivo i samo par dana od ukidanja takse za radio prijemnike, a Vlada je već pripremila i sprovela u djelo novu akcizu. Podsjećamo građane da niko nije odgovorao za 9,6 miliona eura otetih od građana po osnovu prethodne neustavne takse", navodi se u saopštenju. 
 
Nova akciza na gorivo znači da će građani od natočenih 10 eura goriva, sa jednim eurom pomoći budžet, dodaje on.
 
"Namjere su Vlade da ova akciza zamijeni nekadašnje takse od po jedan euro na SIM kartice, električna brojila i kablovske priključke koje građani još nijesu zaboravili jer su i tada, kao i danas, najranjivije kategorije stanovištva popunjavale deficit u budžetu", dodaje se u saopštenju. 
 
Sve te mjere, kako kažu iz URA-e, su produkt neracionalne politike vlasti i pokazatelj nesposobnosti da se vodi ekonomski racionalna i održiva politiku, a krajnju cijenu ovakve pogubne politike plaćaju građani.
 
"Umjesto da naplatite dio od 770 miliona poreskog duga od vaših tajkuna i prijatelja, ili da uvedete porez na stvarni luksuz (gorivo to nije) i na taj način uvećate prihode u budžetu, vi već godinama jedino od građana raznim taksama, uredbama, akcizama i kreditima (samo  u 2017. planirano je zaduženje od 454 miliona) popunjavate prihodnu stranu budžeta.
 
Do kojeg ste nivoa doveli standard građana pokazuju jučerašnje slike sa benzinskih stanica širom zemlje. Ovo je samo još jedan pokazatelj da su Crnoj Gori, zbog duboke političke, institucionalne i socio-ekononske krize, potrebni vanredni parlamentrani izbori. Crnoj Gori su neophodne hitne reforme i veliki zaokret u ekonomskoj i socijalnoj politici koje DPS sa svojim satelitima i parazitskom politikom na račun građana nije u stanju da sprovede", zaključuju iz URA-e. 
 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Što se bar vi iz ure scekirate za ova poskupljenja... Pa vama ce, valjda, sve to šef nadomjestiti. Ima se, moze se... A da se ne oseti...