Mandić: Hrvatski Telekom da odustane od kupovine akcija

Januar 10, 2017 - 19:15

Demokratski front  pozvao je Hrvatski Telekom da odustane od kupovine akcija Telekoma Crne Gore jer je, kako tvrde, privatizacija tog preduzeća opterećena dokazanom korupcijom.

„Zbog te korupcije i nepoštovanja zakona, vlast DF će nacionalizovati ovo preduzeće i vratiti ga u vlasništvo građana Crne Gore“, poručio je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

On je podsjetio hrvatsku javnost i Hrvatski Telekom da je, kako tvrdi, zbog korupcije u iznosu od 7,35 miliona EUR, koju su predsjedniku tadašnje Vlade Milu Đukanoviću i sa njim povezanim licima, platili direktori mađarskog Telekoma, to preduzeće postalo „vlasništvo“ mađarskog Telekoma.

„Ta korupcija je u potpunosti dokazana pred sudovima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a u Skupštini Crne Gore je Anketni odbor bio u prilici da sasluša najveći broj direktnih učesnika korupcije iz Vlade i nekadašnjeg menadžmenta Telekoma“, navodi se u izjavi Mandića.

Prema njegovim riječima, da je Crna Gora imala odgovornog i poslu posvećenog specijalnog državnog tužioca poodavno bi „kriminalna banda na čelu sa Milom Đukanovićem bila iza brave, a Telekom vraćen u državno vlasništvo“.

„No, kako je Milivoje Katnić postao dio kriminalne hobotnice, taj posao se može završiti na zadovoljavajući način tek nakon izbora novog čovjeka na mjesto specijalnog državnog tužioca“, smatra Mandić.

Interesantno je, kako ocjenjuje, da se prije preuzimanja vlasti u SAD-u od Donalda Trampa, u okviru Dojč Telekoma, organizuje ovakva vrsta vlasničke promjene.

Mandić je naveo da vjerovatno, neko dobro obaviješten iz poslovodstva te kompanije zna da nova američka administracija neće imati bilo kakvih obaveza i obzira prema, kako dodaje, lokalnoj korumpiranoj agenturi Mila Đukanovića.

„Zato se mnogima žuri, pod firmom „unapređenja poslovanja“, vjerujući da brzom prodajom akcija mogu zaštititi imovinu preduzeća stvorenu koruptivnim aktivnostima“, ocijenio je Mandić.

6 komentara

 • Comment Link Januar 11, 2017 - 09:14 postavio - Komita

  Kaki je ovo monstrum,nedo ni bog da se ovi pita nesto u drzavi!

 • Comment Link Januar 11, 2017 - 00:46 postavio - 1

  4 prethodna "komentatora" sto ga branite (vodju) kad ga ne odbraniste?!

 • Comment Link Januar 10, 2017 - 23:45 postavio - asq

  E da se Telecom Srbije pojavio, Mandic bi zurku napravio. Ovako sa Hrvatskim telekomom nista.

 • Comment Link Januar 10, 2017 - 20:51 postavio - Baba

  E neka si im rekao! Ne znaju oni kako je kad se ti naljutiš!

 • Comment Link Januar 10, 2017 - 20:29 postavio - Ide vuk

  Ne budali Mandiću! Da je Dodik kupio Crnogorski Telekom ti bi bio presrećan. Nešto vam se neće!

 • Comment Link Januar 10, 2017 - 19:37 postavio - mr

  Kao savjetnik g Trampa, on pouzdano zna da ce on aminovati jedino ukoliko je ta trgovina odradjena sa nekom srpskom firmom, ili pak iz Rusije... Sve drugo ne dolazi u obzir, a tek hrvatska... Sacuvaj boze....

Postavite komentar