18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Hrvatski Telekom da odustane od kupovine akcija

Ekonomija

Comments 6

Mandić: Hrvatski Telekom da odustane od kupovine akcija

  • Viber
Demokratski front  pozvao je Hrvatski Telekom da odustane od kupovine akcija Telekoma Crne Gore jer je, kako tvrde, privatizacija tog preduzeća opterećena dokazanom korupcijom.

„Zbog te korupcije i nepoštovanja zakona, vlast DF će nacionalizovati ovo preduzeće i vratiti ga u vlasništvo građana Crne Gore“, poručio je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

On je podsjetio hrvatsku javnost i Hrvatski Telekom da je, kako tvrdi, zbog korupcije u iznosu od 7,35 miliona EUR, koju su predsjedniku tadašnje Vlade Milu Đukanoviću i sa njim povezanim licima, platili direktori mađarskog Telekoma, to preduzeće postalo „vlasništvo“ mađarskog Telekoma.

„Ta korupcija je u potpunosti dokazana pred sudovima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a u Skupštini Crne Gore je Anketni odbor bio u prilici da sasluša najveći broj direktnih učesnika korupcije iz Vlade i nekadašnjeg menadžmenta Telekoma“, navodi se u izjavi Mandića.

Prema njegovim riječima, da je Crna Gora imala odgovornog i poslu posvećenog specijalnog državnog tužioca poodavno bi „kriminalna banda na čelu sa Milom Đukanovićem bila iza brave, a Telekom vraćen u državno vlasništvo“.

„No, kako je Milivoje Katnić postao dio kriminalne hobotnice, taj posao se može završiti na zadovoljavajući način tek nakon izbora novog čovjeka na mjesto specijalnog državnog tužioca“, smatra Mandić.

Interesantno je, kako ocjenjuje, da se prije preuzimanja vlasti u SAD-u od Donalda Trampa, u okviru Dojč Telekoma, organizuje ovakva vrsta vlasničke promjene.

Mandić je naveo da vjerovatno, neko dobro obaviješten iz poslovodstva te kompanije zna da nova američka administracija neće imati bilo kakvih obaveza i obzira prema, kako dodaje, lokalnoj korumpiranoj agenturi Mila Đukanovića.

„Zato se mnogima žuri, pod firmom „unapređenja poslovanja“, vjerujući da brzom prodajom akcija mogu zaštititi imovinu preduzeća stvorenu koruptivnim aktivnostima“, ocijenio je Mandić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Komita

Kaki je ovo monstrum,nedo ni bog da se ovi pita nesto u drzavi!

1

4 prethodna "komentatora" sto ga branite (vodju) kad ga ne odbraniste?!

asq

E da se Telecom Srbije pojavio, Mandic bi zurku napravio. Ovako sa Hrvatskim telekomom nista.