11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Imaćemo evropske cijene a afrički standard

Ekonomija

Comments 1

Demokrate: Imaćemo evropske cijene a afrički standard

  • Viber
Demokrate su reagovale na poskupljenje goriva. Poručuju da ćemo imati afrički standard a evropske cijene.

„Ako je bilo koji građanin Crne Gore bio skeptičan i nije znao šta znači vođenje "eurizovane" ekonomske politike, kako to reče Premijer u svom Ekspozeu, sada treba da mu bude jasno. Imaćemo evropske cijene, a afrički standard. Hvala Vladi Crne Gore što će nas naučiti kako "da živimo bolje". Takođe im hvala što nas prosvijetliše saznanjem da treba da trošimo samo onoliko koliko i imamo! Samo su zaboravili da kažu da su nas zadužili oko četiri hiljade eura po glavi stanovnika sa tendencijom rasta tog duga, bez kredita koje su građani podigli kod poslovnih banaka, kako bi preživljavali jer su ne svojom krivicom ostali bez posla i na ulici“, kaže se u saopštenju Demokrata koje potpisuje Zdenka Popović.

Ističe da se moramo se zaduživati jer i poslije gotovo trideset godina ove vlasti nismo naučili da ne smijemo da trošimo više nego što imamo.

„Da su novokomponovani biznismeni ili, kako reče Premijer, "biznis elita", oslobođeni plaćanja čak i obaveznih i zakonom propisanih dažbina, a da birokratiju i ogromnu javnu potrošnju sada moraju da finansiraju obični, već osiromašeni građani, jer se do kredita na domaćem ili inostranom tržištu već sada teško dolazi.

Zato što se od stečenih navika teško odvikava ova vlast, sada kažnjava sve građane uvođenjem akciza na gorivo što nas "sigurnim korakom" vraća u devedesete i svakodnevna poskupljenja i redove ispred prodavnica osnovnih životnih namirnica. Potpuno je jasno da će poskupljenje goriva dovesti prvo do poskupljenja prevoza, a samim tim i do poskupljenja svih proizvoda što će se drastično odraziti na standard svih. Mučna je i teško objašnjiva činjenica koju Vlada često ističe da smo lideri u regionu a i šire, po stopi ekonomskog rasta, a poseže se za mjerama koje direktno utiču na kvalitet života građana“, navodi Popović.

Ne preostaje nam, zaključuje Popović, ništa drugo nego da stežemo kaiš do pucanja da ne bi narušili mir i komoditet naše "biznis i političke elite".

„Važno je da njima bude lagodno, navikli su. Biće i građanima jednog dana. Ipak smo mi lideri u regionu po stopi ekonomskog rasta a i Vlada je počela da vodi "eurizovanu" ekonomsku politiku“, poručuje Popović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Seoca

Ova kaže da će Cg imati afrički standard i evropske cijene. Prema izvještajima EU CG je promotor EU integracija. Međutim, CG ima kvinslišku opoziciju, jer bi naziv "afrička opozicija" bio uvreda čak i za većinu afričke opozicije.