SDP: "Biznis elita" uvozi radnu snage iz Poljske

Januar 11, 2017 - 13:59
Nikšić Nikšić

U Nikšiću, gdje je nezaposlenost gotovo najveća u Crnoj Gori, “biznis elita” uvozi radnu snagu iz Poljske, kažu iz SDP-a.

„Istovremeno, na ruševinama nekada moćne nikšićke privrede, preostalim nikšićkim radnicima se povećavaju radni sati i smanjuju zarade. Oni koji zarađuju na ekspoataciji prirodnih bogatstava Crne Gore na tim poslovima angažuju strane radnike po nekoliko puta većim cijenama, inateći se sa lokalnim stanovništvom.

Tako izgleda ono što premijer Marković naziva “biznis elita”. “Elita” koja duguje 700 miliona eura poreza. “Elita” čijih utajenih 700 miliona poreskog duga iznose dvije godine života-penzija penzionera. “Elita” čije gubitke i dugove plaćamo uštedama na majke, djecu, penzionere. “Elita” čije kredite kroz pale garancije plaćaju svi građani“, navodi se u saopštenju SDP-a koje potpisuje Ratko Bubljević.

Elitni je cinizam nazvati “biznis elitom”one koji su od države utajili 700 miliona eura, posebno kada to učine oni koji upravljaju državom i žive od države, smatra Bubljević.

„U svim zemljama gdje “politička elita” ne koristi iznajmljena imena “biznis elite” za prikrivanje sopstvenog bogastva elita su vrijedni ljudi koji stvaraju, mali i srednji biznis, zdravstveni i prosvjetni radnici.. a poreski dužnici su prestupnici.

Ali “naši dani” su takvi kakvim ih je prije vijek opisao Vladislav Petković Dis:
“Lopovi nam izrađuju bogatašе
Mračnе dušе nazvašе sе patrioti..”

Postavite komentar