Sekulić i Ujehara: Investitori iz SAD zainteresovani za učešće u gradnji II blok TE

Januar 11, 2017 - 17:16

Budućnost crnogorske ekonomije je u razvoju malih i srednjih preduzeća, a poboljšanje uslova za razvoj preduzetništva u Crnoj Gori i stvaranje sopstvenog biznisa biće jedna od prioritetnih aktivnosti Vlade u narednom periodu, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na sastanku sa ambasadorkom SAD-a Margaret En Ujeharom.

„Ističući da je Crna Gora otvorena za investicije iz SAD-a, ministarka Sekulić je informisala ambasadorku Uehara o implementaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, podsticajnim mjerama koje Vlada sprovodi u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta i povećanja konkurentnosti crnogorske privrede“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Uputivši čestitke povodom stupanja na dužnost ministarke ekonomije, ambasadorka Ujehara je naglasila da SAD podržavaju sve inicijative usmjerene na unaprjeđenje investicionog ambijenta i povećanje konkurentnosti crnogorske privrede, i izrazila spremnost SAD-a da kroz ekspertizu njihovih stručnjaka podijele iskustvo koje SAD ima na tom polju.

Ona je istakla zaineresovanost investitora iz SAD za ulaganje u sektor energetike i s tog aspekta ocijenila da je dosadašnja saradnja sa američkom kompanijom „General Electric“, koja je uključena u realizaciju projekta izgradnje VE na Krnovu, dobar signal za ostale investitore iz SAD da nastave da ulažu u Crnu Goru.

Takođe, Ujehara je prenijela zainteresovanost renomiranih investitora iz SAD za učešće u realizaciji projekta izgradnje II bloka TE Pljevlja.

Postavite komentar