Poljska kompanija planira da investira više od 17 miliona u Luku Bar

Januar 11, 2017 - 18:13

Kompanija OT Logistics S.A, koja je jedina dostavila ponudu na tenderu za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar planira da investira 17,1 miliona eura u modernizaciju luke.

U sklopu ponude koju je dostavio OT Logistics na tenderu za privatizaciju luke u Baru, ponuđena cijena za kupovinu oko 17 miliona akcija, odnosno 30% akcijskog kapitala Luke Bar A.D, iznosila je 7,1 milion eura.

OT Logistics je takođe ponudio da realizuje investicioni program vrijedan 17,1 miliona eura, u periodu od tri godine nakon kupovine akcija, u cilju unaprjeđenja konkurentnosti luke u Baru.

Izvršni direktor kompanije Zbigniev Novik, kazao je: “Mi doslijedno sprovodimo našu strategiju rasta, I njen glavni dio predstavlja planirano širenje na Balkanu. Želimo da u potpunosti iskoristimo mogućnosti koje pruža naše prisustvo i poslovanje u okviru sjeverno-južnog transportnog koridora, povezujući Baltik sa Jadranom. Kupovina akcija u najvećoj luci u Crnoj Gori stvorila bi nove mogućnosti za rast naše kompanije. Vjerujemo da ova transakcija može doprinijeti građenju dugoročnih vrijednosti naše grupe.”

OT Logistics je poljska kompanija s iskustvom od preko 70 godina i najvećom flotom u Evropskoj uniji. Rezultati tendera biće poznati u aprilu ove godine.

 

Postavite komentar