Od 17 kopilota Montenegro erlajnsa juče letio samo jedan

Januar 12, 2017 - 07:36

Avioni Montenegro erlajnza sa tivatskog i podgoričkog aerodroma juče su kasnili, a iz nacionalne avio-kompanije saopštili su da su razlozi kašnjenja operativni problemi i vremenske prilike.

Pobjeda, međutim, saznaje da je uzrok kašnjenja nezadovoljstvo kopilota kašnjenjem i selektivnom isplatom plata, zbog čega se većina juče naglo razboljela i nije radila.

- Saobraćaj se odvijao redovno uz određena kašnjenja, koja su uslovljena operativnim problemima i vremenskim prilikama. Činili smo sve, uprkos uslovima na koje ne možemo da utičemo, da kašnjenja ne budu velika i da građani putuju bez većih problema - saopšteno je Pobjedi iz MA.

Iz avio-kompanije poručuju da nema govora o štrajku kopilota.

Prema saznanjima Pobjede iz više izvora, od 17 kopilota MA juče je letio samo jedan, jer se ostalih 16 naglo razboljelo.

Zvanično oni nijesu u štrajku, ali su nezadovoljni zbog selektivnosti prilikom isplata zarada.

Jedan pilot i jedan kopilot su se juče javili u ambulantu, jer su imali visoku temperaturu.

Kopilotima je juće isplaćena oktobarska plata, piloti su dobili novembarsku, dok je menadžmentu i sekretaricama isplaćena decembarska plata.

Zbog selektivnih isplata ostavku je 9. januara podnio odgovorni rukovodilac u kompaniji, Darko Abramović.

1 komentara

  • Comment Link Januar 12, 2017 - 08:48 postavio - mr

    Potpuno normalno za Crnogorske prilike... Sekretarice i menadžment pod broj jedan, a oni koji pare donose mogu i da sacekaju... Čudi me da sekretarice zajedno sa direktorima nijesu scele i poćerale te avione... Umiju ti one, sigurno

Postavite komentar