10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radnička partija pisala USS: Izborimo se sa mjerama štednje, ako nećete vi, mi ćemo!

Ekonomija

Comments 0

Radnička partija pisala USS: Izborimo se sa mjerama štednje, ako nećete vi, mi ćemo!

  • Viber
Radnička partija je pozvala Uniju slobodnih sindikata (USSCG) da se zajedno izbore protiv, kako su kazali, sramnih mjera štednje nelegitimne Vlade Duška Markovića, čija je primjena počela da se realizuje.
Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić naveo je u otvorenom pismu toj sindikalnoj organizaciji da je u Crnoj Gori počelo stezanje kaiša, sada ne više 'oko stomaka nego oko grla'.
 
On je naveo primjer poskupljenja goriva, koje će izazvati poskupljenje ostalih najelementarnijih životnih potreba i namirnica i podsjetio da je Radnička partija organizovala protest neposredno pred usvajanja tih mjera u Parlamentu. 
 
Vučinić je rekao da je to bila samo najava početka socijalnog bunta i da su na protest pozvali sve građane, nevladine organizacije, političke partije, a posebno USSCG kako bi se zajedno suprotstavili nametima na najsiromašnije i najugroženije.
 
„Umjesto podrške i zajedničkog djelovanja USSCG je ignorisala naš poziv i nakon objavljivanja termina našeg okupljanja, zakazala svoj protest dan ranije“, rekao je Vučinić.
 
On je ocijenio da je taj sindikalni protest bio, namjerno ili nenamjerno, više u korist režima i podrška sramnim mjerama štednje nego borba protiv njih.
 
Prema riječima Vučinića, jedna od poruka koja se čula na protestu USSCG bila je za pohvalu, a odnosila se na to da će se tražiti ostavka Vlade, odnosno rušenje režima ako se usvoje mjere štednje. 
 
„Mjere štednje su počele da se primjenjuju, Marković je više nego i njegov prethodnik Milo Đukanović udario na crnogorsku sirotinju i potrebno je reagovati na pravi način“, smatra Vučinić.
 
To je, kako je ocijenio, prilika da USSCG održi riječ i ponovo organizuje proteste, ali zajedno sa svim ostalim organizacijama.
 
“Bilo da se radi o političkim ili nevladinim organizacijama, spremnim da se odupru takvom bezobrazluku i obračunu sa narodom, sada samo sa zahtjevom za ostavku Vlade koja je krenula na početku mandata đonom na svoj narod”, dodao je Vučinić.
 
On je kazao da je USSCG nastojala, prije usvajanja tih mjera, da budu prva koja će reagovati i čekali su njihovo saopštenje da bi zakazali protest.
 
“Radnička partija saopštava da im neće smetati da budu prvi i povedu pobunu opljačkanih građana protiv ovakvog harača i da ćemo im se pridružiti“, naveo je Vučinić. 
 
On je rekao da se od takvog udara na standard i život građana, od poskupljenja goriva i očekivanja daljih poskupljenja najosnovnijih životnih namirnica, pa do ukidanja dječjih dodataka i smanjenja naknada za majke jedino može odbraniti izlaskom na ulice i smjenom vlasti.
 
„U iščekivanju poziva da im se pridružimo u rušenju kriminogene i odnarođene vlasti koja je sindikat potpuno ignorisala kao socijalnog partnera i ponizila kao da ih nema, želio bih generalnog sekretara USSCG Srđu Kekovića da podsjetim da svi mi treba da radimo u opštem interesu i za dobro građana“, ocijenio je Vučinić, prenijela je Mina biznis. 
 
On je podsjetio Uniju da ne treba da zaborave da je jedan od izvornih osnivača i utemeljivača USSCG, kao i Radničke partije, bila nekadašnja Sindikalna organizacija Željezare, koja je bila prva i najbrojnija na svim radničkim protestima.
 
„Radnička partija očekuje poziv sindikata, a ukoliko ga ne bude, mi ćemo umjesto njih pozvati narod na pobunu i na smjenu odnarođene i kriminogene vlasti“, zaključio je Vučinić.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR