11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolić: Vlada da zaštiti sve proizvođače podjednako

Ekonomija

Comments 1

Kolić: Vlada da zaštiti sve proizvođače podjednako

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Vlada bi trebalo da zaštiti sve proizvođače podjednako, a posebno mlade u biznisu, saopštio je potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Dženan Kolić.

Kolić je pozvao Vladu da podjednako zaštiti sve proizvođače, ne samo određene koji finansiraju kampanje, već i ostale.

”Trebalo bi uvesti olakšice, ukinuti porez na dobit, kao i olakšati uplatu doprinosa za svakog mladog u biznisu u trajanju od najmanje dvije godine”, naveo je Kolić u saopštenju.

Sve grane proizvodnje su, kako je ocijenio, od velikog značaja za ekonomsko stanje države i znatno utiču na životni standard stanovnika.

“Crna Gora je jedna od država koja ima potencijal za razvoj turizma, a posjeduje i ogroman potencijal za pokretanje određenih grana proizvodnje i povećavanje izvoza u zemlje regiona”, dodao je Kolić.

On smatra da su bitan faktor i sami građani, odnosno potrošači, kao i njihovo povjerenje u domaće proizvode.

“Potrebno je razbiti mit, koji se nekako usadio u svijest građana, da je sve što je proizvedeno van granica naše zemlje kvalitetnije. Apelujem na sve mlade ljude da se ne vežu za struku po svaku cijenu, već da se okrenu nekoj grani proizvodnje, jer samo na taj način nećemo dozvoliti da se odliv od 1,5 milijarde EUR, koliko je 2015. godine iznosila razlika ukupnih vrijednosti uvoza i izvoza iz Crne Gore, ponovi”, poručio je Kolić.

On je podsjetio da je dosadašnja praksa bila da se svaki investitor, koji je spreman da uloži u proizvodnju i biznis, “goni što dalje van granica Crne Gore”, zato što nije odgovarao uvozničkoj eliti.

“Svakog investitora koji bi uložio u proizvodnju koja bi zapošljavala preko 200 radnika treba osloboditi svih komunalija i tako omogućiti lakši početak proizvodnog procesa”, kazao je Kolić.

On je dodao da su građani Bijelog Polja svjedoci koliko malo je potrebno ulaganja da se iskoristi izvor mineralne vode i vrati u proizvodni proces.

“Ne postoji ta mineralna voda iz uvoza koja može biti konkurent po cijeni i kvalitetu bjelopoljskoj mineralnoj vodi. Šta imamo od tog potencijala? Imamo zatvorenu fabriku i bez posla veliki broj porodica”, zaključio je Kolić.

Mina-business

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Kakvi su ovi iz demokratske, poziraju kao glumci... Iako im čif naginje istoku, ovi sa slikica kao iz Trampova kabineta...