10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatski Telekom bio prevelik za tržište

Ekonomija

Comments 0

Hrvatski Telekom bio prevelik za tržište

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Hrvatski Telekom bio je prevelik za tržište te države, pa je logičan i prirodan korak bio da se regionalno proširi, odnosno kupi Crnogorski Telekom, ocijenio je stariji potpredsjednik hrvatske kompanije, Siniša Đuranović, koji je godinu predvodio ugovaranje tog posla.

“Kupili smo dobru kompaniju, koja je dominantna na svom tržištu. Ima kvalitetne ljude i dobru tehnologiju. S obzirom na blizinu i sličnost naših tržišta, kroz sinergiju možemo ostvariti dodatnu vrijednost za svoje dioničare, koja je prvi i jedini cilj svakog biznisa”, rekao je Đuranović za Večernji list.

On je kazao da se u tom slučaju vidi da "jedan i jedan nijesu samo dva, već dva i po", što će se posljedično, u pozitivnom smislu, odraziti na dioničare.

“To što se radi o unutargrupnoj transakciji ne umanjuje njene efekte. Dobrobiti ove akvizicije osjetiće mnogi, jer kada kompanija poput Hrvatskog Telekoma, koja je stabilna i s tendencijom rasta, uđe na novo tržište za sobom povlači cijeli ekosistem”, smatra Đuranović.

On je saopštio da će svi oni koji sarađuju sa Hrvatskim Telekomom sada imati otvorena vrata na novom tržištu, od dobavljača do svih ostalih partnera koji će proširiti svoje poslovanje, posljedično i više prihodovati.

U smislu regionalnog širenja Hrvatski Telekom će, kako je rekao Đuranović, s pažnjom paziti na svaku priliku koja se bude pružala.

“Kada se radi o regiji, naši susjedi u Sloveniji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Srbiji i dalje imaju državne telekome, koji će u neko doba biti na prodaju, a osim velikih privatizacija postoje mogućnosti kupovine i ostalih igrača posebno u fiksnom segmentu”, dodao je Đuranović.

Hrvatski Telekom potpisao je u utorak kupoprodajni ugovor sa Magyar Telekomom (MT) o kupovini 76,53 odsto akcija Crnogorskog Telekoma u vrijednosti od 123,5 miliona EUR.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR