11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić-Hloben: Slovački privrednici zainteresovani za energetiku i infrastrukturu

Ekonomija

Comments 0

Sekulić-Hloben: Slovački privrednici zainteresovani za energetiku i infrastrukturu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Prva crnogorsko-slovačka Mješovita komisija za ekonomsku saradnju biće održana u Crnoj Gori u prvoj polovini ove godine, dogovoreno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena.

Sekulić i ambasador Hloben saglasili su se da tokom ove godine, shodno Sporazumu između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovačke o ekonomskoj saradnji, bude održana Mješovita komisija dvije zemlje, kojoj bi prethodilo održavanje poslovnog foruma.

„Upravo će poslovni forum biti prilika da privrednici naše dvije zemlje razmijene svoja iskustva i interesovanja, što može, nadam se, rezultirati i nekim konkretnim poslovnim saradnjama“, kazala je Sekulić.

Govoreći o mogućim temama poslovnog foruma i Mješovite komisije, Hloben je kazao da smatra bi oblasti od najvećeg interesovanja za slovačke privrednike bile oblasti energetike, infrastrukture, životne sredine i poljoprivrede.

„Nekoliko naših kompanija je zainteresovano za učešće u realizaciji projekata iz oblasti energetike, a takođe postoji interesovanje za učešće u projekat rekonstrukcije željezničke pruge Bar – Beograd“, kazao je Hloben.

Sekulić je na sastanku informisala ambasadora Hlobena o statusu realizacije prioritetnih razvojnih projekata Vlade Crne Gore, prije svega II Bloka TE „Pljevlja“ i podmorskog kabla između Crne Gore i Italije.

Takođe, upoznala ga je i sa politikom podsticaja koje Vlada u kontinuitetu sprovodi u cilju unapređenja investicionog ambijenta i stvaranja što boljih uslova za ulaganje u zapošljavanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR