15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plan za Vektru i dalje na čekanju

Ekonomija

Comments 0

Plan za Vektru i dalje na čekanju

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Odluka o usvajanju Plana reorganizacije za Vektra Boku i dalje je “na čekanju” u Apelacionom sudu, koji bi trebalo da je potvrdi ili odbaci.

Konačna odluka o Planu reorganizacije očekuje se od uvođenja stečaja u tu firmu, 13. juna 2015. godine, nakon čega je Plan potvrdio Upravni sud, ali odbio Apelacioni, prenosi Radio Jadran.

“Još ništa. Čeka se odluka Apelacionog suda, a kada će biti i kakva ne mogu da kažem u ovom trenutku. Očekujem da bi se nešto moglo promijeniti eventualno za mjesec”, kazao je stečajni upravnik, Sreten Mrvaljević.

Usvajanje Plana je posljednji put odloženo u novembru prošle godine, jer se OTP factoringu ponovo, treći put, žalila Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Do odluke Apelacionog suda, imovina Vektra Boke je u zakupu Vektre Montenegro. Ukoliko se potvrdi Plan reorganizacije, ugovor se raskida. Firma izlazi iz stečaja i nastavlja poslovanje u skladu sa Planom.

Apelacioni sud je početkom aprila prošle godine, po žalbi OTP factoringa, ukinuo rješenje Privrednog suda kojim je potvrđen Plan reorganizacije Vektra Boke.

Cijeli postupak zato je trebalo ponoviti.

U rješenju Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud propustio da održi ročište za razmatranje predloga Plana reorganizacije. OTP je u žalbi tvrdio da stečajni sudija nije održao ročište za razmatranje predloga Plana reorganizacije, kao i da je glasanje sprovedeno bez rasprave, čime je povjeriocima onemogućeno da aktivno učestvuju u sprovođenju stečajnog postupka.

Privredni sud je stečaj u Vektra Boku uveo u junu 2015. godine zbog četiri miliona EUR duga prema CKB-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR