8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EU spremna da podrži dalji razvoj saobraćajne infrastrukture

Ekonomija

Comments 0

EU spremna da podrži dalji razvoj saobraćajne infrastrukture

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Evropska unija (EU) spremna je da podrži dalji razvoj saobraćajne infrastrukture, s akcentom na prekograničnu saradnju i projekte koje u tom dijelu Crna Gora već realizuje, saopštio je šef Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici, Aivo Orav.

On se sastao danas sa ministrom saobraćaja i pomorstva, Osmanom Nurkovićem, i posebno iskazao interesovanje za prioritete u resoru saobraćaja u narednom periodu.

Nurković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da će nastupajući period biti intenzivan u svakom pogledu.

„Imamo ambiciozne planove i veoma zahtjevne projekte za koje će biti potrebna podrška EU. I do sada smo u značajnom obimu sarađivali sa institucijama EU kroz finansijsku i tehničku pomoć”, rekao je Nurković.

On je naveo da je Crna Gora mala zemlja, ali sa velikim ekonomskim potencijalom koji treba razvijati u narednom periodu, a osnovni preduslov za to je razvoj saobraćajne infrastrukture.

“Kada govorimo o spoljno-političkim ciljevima, bez dileme, to je pristupanje NATO savezu”, dodao je Nurković.

Najvažniji projekat koji se trenutno realizuje na putnoj infrastrukturi je, kako je podsjetio, izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare, Smokovac - Uvač - Mateševo i tu je važna podrška pri izradi projektne dokumentacije za nastavak realizacije tog projekta, odnosno nastavak izgradnje autoputa Bar - Boljare.

Na sastanku je bilo riječi i o koncipiranju rada Ministarstva, gdje je svakako najveća promjena pripajanje Direkcije javnih radova tom Vladinom resoru.

Nurković smatra da je to racionalno rješenje, imajući u vidu projekte koje ta Direkcija realizuje, a koji se u velikoj mjeri odnose na saobraćajnu infrastrukturu.

On je naveo da će jedna od aktivnosti u narednom periodu biti jačanje kadrovskih kapaciteta implementacione jedinice za IPA projekte u Direkciji javnih radova, kako bi se poboljšala dinamika njihove realizacije.

“Postoji velika podrška manjinskih naroda evroatlanskim integracijama te da istim tempom očekujemo nastavak ispunjavanja uslova i dostizanja standarda EU kao i do sada”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR