14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Centar za želježnička istraživanja: Za 15 dana otkazano 140 vozova

Ekonomija

Comments 0

Centar za želježnička istraživanja: Za 15 dana otkazano 140 vozova

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
U prvih 15 dana januara 2017. otkazano je preko 140 vozova, navodi se u saopštenju Centra za želježnička istraživanja.

Kako poručuju, mnogobrojni putnici koji koriste usluge Željezničkog prevoza, za dolazak na posao ili druge potrebe, ovih dana su doživljavali neprijatnosti jer nijesu znali da li će vozovi uopšte saobraćati i ako saobraćaju koliko će kasniti i da li će moći da stignu na posao ili obaviti druge obaveze.

“Prosto kašnjenje i nezagrijani vozovi a neprosto neuobičajeno veliki broj otkazanih vozova na relaciji Pg – Bar – Pg ; Pg – Nk – Pg ; Pg – B.Polje - Pg. Jedini je svakodnevno saobraćao međunarodni putnički voz broj 430/431 na relaciji BR-BG-BR. U ŽPCG takvu situaciju pripisuju vremenskim neprilikama što apsolutno nije tačno, nego je sve to posljedica nepropisnog održavanja i eksploatacija voznih sredstava već duži niz godina, zašto su odgovorni nestručan i neodgovoran menadžment na čijem čelu je skoro pet godina bio Milojica Zindović i koji je ostavio dug od oko 6 miliona eura i loše stanje voznih sredstava“, navode iz Centra.

Kako dodaju, stariji željezničari pamte da je ranije bilo velikih hladnoće i da je u tim uslovima bila problematična prohodnost pruge zbog snježnih nanosa i lavina.

„Međutim i u ovom istom periodu željeznička infrastruktura je obezbijedila prohodnost pruge ali su vozna sredstva zatajila, odnosno zatajili su odgovorni ljudi u ŽPCG jer nijesu na vrijeme propisno održavali vozna sredstva za čiju je nabavku i remontovanje utrošeno oko 20 miliona eura. CŽI sa sigurnošću tvrdi da na željeznici ima dovoljno kvalitetnih i stručnih kadrova koji bi bili sposobni da vrlo brzo poprave stanje na željeznici i dovedu ga na željeni nivo. CŽI ponovo apeluje na Vladu Crne Gore i resorno Ministarstvo da što hitnije preduzme mjere da se stanje u ŽPCG spasi od dugogodišnjeg uništavanja i da je krajnji momenat da se obezbijedi redovan i bezbjedan prevoz putnika“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR