14 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
A2A odbacila zahtjeve opozicije

Ekonomija

Comments 0

A2A odbacila zahtjeve opozicije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Kompanija A2A obavijestila je kasno sinoć Vladu Crne Gore da su predlozi predstavnika opozicije u Vladi, koje je juče formulisao potpredsjednik Vlade Milorad Vujović, za tu kompaniju neprihvatljivi.

U saopštenju Vlade navodi se da je prvi predlog odbijen zato što je nekonzistentan sa strukturom izlazne opcije pregovarane sa Vladom, a drugi zato što kompanija A2A ne želi da dalje odlaže zaključenje ugovora.

"Potpredsjednik Vlade prof. dr Vujica Lazović obavijestio je danas prije podne potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića o odgovoru italijanske strane i pozvao još jednom predstavnike opozicije u vladi izbornog povjerenja da se ponašaju profesionalno i da politički motivisanim potezima ne opstruiraju redovne poslove Vlade i projektno orijentisane aktivnosti koje su odavno započele", piše u saopštenju.

„Blokiranje kapitalnih projekata nije zaštita Državnog interesa i interesa građana za koji se navodno zalažete. Koristim priliku da ponovo ukažem na činjenicu da se stav opozicione trojke mijenjao iz dana u dan i da stavovi koji su iznijeti na prvom sastanku, nisu sadržani u predlogu koji je juče dostavljen. I profesionalno i politički je neodgovorno da dostavljate predloge koji su namjerno nejasni, pravno neutemeljeni i osmišljeni isključivo kao instrument zavaranja javnosti.

Da je stvarna namjera bila zaštita Državnog interesa, proteklo vrijeme je bilo i više nego dovoljno da se formulišu pravno važeći predlozi i Ugovor dopuni na način prihvatljiv za ugovorne strane. Međutim, ovakvi predlozi opozicije samo su potvrdili da je tekst ugovora koji je utvrdila Vlada dobar i da ne postoje elementi koji se mogu doraditi a da su u skladu sa međunarodnim standardima i pozitivnom praksom“ – navodi se u dopisu potpredsjednika Lazovića

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR