13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: Lazović zavarava javnost

Ekonomija

Comments 0

Vujović: Lazović zavarava javnost

  • Viber
Predstavnici opozicije u Vladi, prema riječima vicepremijera Milorada Vujovića nijesu zavaravali javnost, već to čini izvršna vlast i potpredsjednik Vujica Lazović.

„Dokaz za to je i odgovor A2A. Ono što je ta kompanija odbila je bio vaš prijedlog. Vi ste započeli tu priču, tako da je to pravo zavaravanje javnosti“, poručio je Vujović Lazoviću, reagujući na odgovor italijanske firme, koja je odbila prijedlog akcionarskog ugovora predstavnika opozicije.

Iz odgovora se, kako tvrdi Vujović, shvata da država Crna Gora ne može za 250 miliona EUR da vrati 41,75 odsto akcija.

On je rekao i da se u odgovoru kompanije A2A jasno navodi da bi trebalo uzeti u obzir da je Odbor italijanske kompanije već razmotrio i odobrio Nacrt ugovora koji je postignut između dva pregovaračka tima.

„Ovim se jasno daje do znanja da su dogovore ranije postigli i utvrdili, jer su bili svjesni da će opozicija štititi interese države i da neće podleći njihovim prljavim, podlim i namještenim predlozima i traženju mogućnosti za realizaciju prethodno utvrđenog scenarija“, kazao je Vujović, a prenosi agencija Mina.

Ukoliko manipulacijama dođe do rušenja Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, predstavnici opozicije će, kako je dodao, biti primorani da izađu iz Vlade izbornog povjerenja po utvrđenim procedurama.

Prijedlog opozicije bio je da kompanija A2A ima obavezu da proda državi Crnoj Gori, a ona da kupi akcije koje ta firma posjeduje u EPCG po cijeni od 250 miliona EUR.

Oni su predložili i da se odloži usvajanje Prijedloga akcionarskog ugovora nakon parlamentarnih izbora, ukoliko iz bilo kojih razloga A2A odbije ponuđeni prijedlog opozicije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR