9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poreski inspektori zatvorili 11 objekata

Ekonomija

Comments 0

Poreski inspektori zatvorili 11 objekata

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Poreski inspektori su tokom ljeta provjerili poslovanje oko 2000 poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 323 preduzeća, dok je za njih 11 izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

Iz Poreske uprave je saopšteno da je po tom osnovu izdato 468 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 722 hiljade EUR.

“Za utvrđene nepravilnosti iz članova 87 i 88 Zakona o poreskoj administraciji kod 11 poreskih obveznika je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti do 90 dana, pečaćenjem objekata”, prenosi Mina.

Poreski inspektori su samo u toku avgusta izrekli tu mjeru plažnom baru SFRJ na Adi Bojani u vlasništvu Igora Živanovića, budvanskom cafe baru Tilt, koji posluje u sastavu kompanije Status company i plažnom baru Verige u Tivtu koji posluje u sastavu preduzeća La squadra.

Mjera zabrana obavljanja djelatnosti izrečena je i plažnim barovima Perazića do koji posluje u sastavu Aramonta i Las Animas plaža Trsteno u vlasništvu Borivoja Ilića, piceriji Exit koji posluje u sastavu D&NN Company, kao i restoranu Stella plaža Jaz u vlasništvu Željka Marovića.

Članom 88 Zakona o poreskoj administraciji propisano je da će u toku inspekcijskog nadzora poreski inspektor obvezniku naložiti zabranu obavljanja djelatnosti u trajanju do 90 dana pečaćenjem objekta ukoliko djelatnost obavlja tako da robu i usluge ne prati vjerodostojna dokumentacija od značaja za utvrđivanje poreza, izbjegava utvrđivanje i plaćanje poreza tako što ne uplaćuje dnevni pazar, izbjegava utvrđivanje i plaćanje poreza radnim angažovanjem osoba koje nemaju zaključen ugovor o radu ili drugi akt o radnom angažovanju donesen u skladu sa propisima o radnim odnosima, kao i ako te osobe nijesu, u skladu sa propisima, prijavljena nadležnom organu za obavezno socijalno osiguranje i što promet od prodaje robe i pružanja usluga ne registruje preko poreske registar kase ili na drugi zakonom propisani način.

Uprava, u skladu sa Akcionim planom za praćenje ljetnje turističke sezone, intenzivno radi na praćenju regularnosti poslovanja poreskih obveznika tokom ljetnje turističke sezone, sa posebnim fokusom na primorskoj regiji i to sa aspekta inspekcijskog nadzora, registracije rezidentnih i nerezidentnih poreskih obveznika i naplate poreskih obaveza, navodi seu saopštenju.

“S realizacijom intenzivnih mjera inspekcijskog nadzora PU će nastaviti i u predstojećem periodu, uz oštre kaznene mjere u slučaju utvrđivanja neregularnosti u poslovanju, i to radi suzbijanja sive ekonomije i sankcionionisanja nelojalne konkurencije, a s krajnjim ciljem uspostavljanja većeg stepena poreske discipline na dugoročnom nivou i obezbjeđenja efikasne naplate budžetskih prihoda”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR