Nakon što je Glavni odbor SNP-a afirmisao zaključake da je neophodno razvlašćivanje DPS-a u Kotoru, te istakao da ne treba ponavljati izbore u tom gradu kao i da u toj opštini moraju formirati novu vlast, interesovalo nas je šta ostali opozicioni subjekti u toj opštini kažu na zaključke SNP-a.

Kosovski predsjednik Hašim Tači uvjeren je da njegov ratni saborac, bivši premijer Kosova, a sada opozicionar Ramuš Haradinaj, koji je uhapšen po potjernici Srbije, koja ga tereti za zločine nad civilima, neće biti izručen Srbiji, piše danas Avaz.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio danas da je odluka francuskog suda da pusti jednog od bivših komandanata OVK Ramuša Haradinaja na uslovnu slobodu nagovještaj odbacivanja optužnice, kao i da su članice EU dobile direktivu da odbace srpsku optužnicu.

Crna Gora je produžila članstvo u Međunarodnom savjetu za maslinu (International Olive Council), čime je sektoru maslinarstva omogućen dalji razvoj, kroz usaglašavanje sa EU stadardima, razmjenu znanja, iskustva, edukaciju i usavršavanje stručnjaka, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja i Podgorice, strateškim partnerom HG Budvanska Rivijera i nacionalnom avio-kompanijom Montenegro Airlines, predstavlja turističku ponudu za predstojeću sezonu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2017“, od 12. do 15. januara u Beču.

Na autobuskoj stanici u Detroitu odjeknula je eksplozija, poslije čega je izbio požar, ali detalji zasad nijesu poznati, javili su danas lokalni mediji.

Slavni američki glumac i oskarovac Robert De Niro podržao je svoju koleginicu Meril Strip i u javnom pismu pohvalio njen govor s dodjele Zlatnog globusa.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić zakazao je za 15. januar sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se analizirati izborni rezultat na parlamentarnim izborima, zauzeti zaključak o formiranju lokalne vlasti u Kotoru i nastaviti unutarstranačke pripreme za izbore u Nikšiću.

Razgovori o ujedinjenju Kipra završeni su u četvrtak bez dogovora, a sljedeći će biti održani 18. januara na kojima će biti riječi o bezbjednosti.

Jedan Srbin i četvorica Peruanaca uhapšeni su u Peruu nakon što su vlasti te zemlje pronašle više od dva tona kokaina skrivenog u paketima špargli, koje je trebalo da budu poslate za Amsterdam, saopštili su danas peruanski zvaničnici.

Stranica 1 od 93