10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sem Mendes oživljava romansu čuvenog holivudskog para

Izvor: foto:pressonline

Kultura

Comments 0

Sem Mendes oživljava romansu čuvenog holivudskog para

  • Viber
Sem Mendez uključio se u vrlo intersantan projekat koji će, vjerujemo, zainteresovati mnoge ljubitelje filmova, kao i poštovaoce likova i djela čuvenog holivudskog para, Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona.

Naime, novi film pričaće priču o njima, posredno, jer će se u ostvarenju njihova životan priča preplitati sa intervjuom koji novinar vodi sa jednom mladom glumicom koja je krenula u Italiju na snimanje filma “Cleopatra”.

Film je zasnovan na istoimenom romanu Džesa Voltera iz 2012. godine, koji govori o romansi dvije holivudske zvezde i njihovom burnom životu.

Sem Mendez dolazi kao producent i, eventualno, reditelj umjesto Toda Filda, koji je jedno vrijeme viđen kao čovek iza kamere ovog filma.

Međutim, u to vrijeme bilo je mnogo problema oko prava na originalni film “Cleopatra”, pa je Fild odustao od snimanja.

Sada su se stvari ispravile i Mendez nema nikakvih prepreka da realizuje film onako kako bi želio, sa svim originalnim snimcima na raspolaganju.

Da se podsjetimo, ostvarenje “Cleopatra” sa Elizabet Tejlor i Ričardom Bartonom, iz 1963. godine, jedan je od najskupljih filmova ikada napravljenih, a ujedno i jedan od najvećih filmskih promašaja u istoriji kinematografije.

Od ovoga se može napraviti jako dobra priča, a sa Mendezovom vizijom i originalnim stilom pripovijedanja, ne sumnjamo da će to i biti postignuto.

Reditelj tzrenutno radi na adaptaciji još jednog romana, “The Voyeur’s Motel”, a zatim slijedi živa verzija animiranog filma rađenog po romanu Roalda Dala, “James And The Giant Peach”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR