11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba ilustracija „Čitam, mislim, crtam“ u Perjaničkom domu

Izvor: foto:kotorski festival

Kultura

Comments 0

Izložba ilustracija „Čitam, mislim, crtam“ u Perjaničkom domu

  • Viber
Centar savremene umjetnosti Crne Gore u galeriji „Perjanički dom“ od 3. do 10. oktobra organizuje izložbu ilustracija za djecu pod nazivom „Čitam, mislim, crtam“ autorke Svetlane Lole Miličković, grafičke dizajnerke i ilustratorke iz Podgorice.

Na ovaj način će se Centar savremene umjetnosti Crne Gore za svoju najmlađu publiku pridružiti obilježavanju Dječije nedjelje, koju tradicionalno organizuje Dječji savez Podgorica.

Na izložbi će biti prikazano oko 40 ilustracija, koje su većinom urađene u prethodne dvije godine za potrebe izdanja izdavačke kuće „Naša škola pet plus“ iz Podgorice. Ilustracije prate različite umjetničke i neumjetničke tekstove kao i igre, zadatke i sl.

Autorka, prilikom osmišljavanja i rada na ilustracijama, teži da one budu primjerene uzrastu i da budu usklađene s tekstom što doprinosi njegovom boljem razumijevanju. Kombinovanjem crteža kao osnove i savremene tehnologije, nastaju atraktivne i zanimljive ilustracije.

One su vedre, vesele i „iskaču“ sa stranica. To se postiže preklapanjem različitih oblika, tekstura, boja i gradijenata u pozadini, s toplim i vedrim likovima u prvom planu, koji na taj način efikasno komuniciraju s malim čitaocima.

Izložbu će otvoriti Petrica Duletić, istoričarka umjetnosti u ponedjeljak, 3. oktobra sa početkom u 19 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR