11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ZLATNI GLOBUS: Mjuzikl "La La Land" ubjedljivo trijumfovao sa 7 odličja

Kultura

Comments 0

ZLATNI GLOBUS: Mjuzikl "La La Land" ubjedljivo trijumfovao sa 7 odličja

  • Viber
Romantični mjuzikl "La La Land" trijumfovao je na 74. dodjeli Zlatnog globusa održanoj sinoć u Los Anđelesu pošto je uzeo nagrade u svih sedam kategorija u kojima je nominovan, uključujući i najbolju komediju/mjuzikl. Nagrada za najbolju dramu dodeljena je filmu "Moonlight".

Osim za najbolji film u žanru komedije/mjuzikla, "La La Land" je osvojio nagrade u kategorijama za glavnog glumca Rajan Gosling i glavnu glumicu Ema Stoun u komediji/mjuziklu, režiju potpisuje Dejmijen Šazel, originalnu muziku Džastin Harvic i originalnu pjesmu City of Stars.

{youtube}mIkq41xViqQ{/youtube}

Rajan Gosling je nagradu posvetio preminulom bratu svoje partnerke, glumice Eve Mendes, Huanu Karlosu Mendesu.

"Dok sam pjevao, plesao i svirao klavir, što je jedno od najljepših iskustava koja sam imao u životu, Eva se brinula o našoj ćerki, noseći naše drugo dijete i pomažući svom bratu da pobijedi rak", rekao je Gosling u emotivnom govoru pošto mu je uručeno priznanje za najboljeg glumca.

Ostale glumačke nagrade ravnomjerno su raspoređene na četiri filma. U kategoriji drame najbolji glavni glumac je Kejsi Aflek (Manchester By the Sea), a glavna glumica Izabel Iper za "Elle", francuski film holandskog reditelja Pola Verhuvena koji je izabran i za najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja.

Najbolji sporedni glumci su: Aron Tejlor-Džonson (Nocturnal Animals) i Vajola Dejvis (Fences) dok je "Zootopia" (Zootropolis: Grad životinja) pobijedila u kategoriji za najbolji animirani film.

Nagrada Sesil B. DeMil za životno djelo dodeljena je Meril Strip.

U televizijskim kategorijama, "The Night Manager" (Noćni menadžer) je osvojio tri nagrade za mini-seriju/TV film: glavna muška (Tom Hidlstoun), sporedna muška (Hju Lori) i sporedna ženska uloga (Olivija Kolman).

Tri serije su ostvarile dvostruki trijumf. "Atlanta" je uzela Zlatni globus za najbolju komediju i glavnog glumca (Donlad Glover) u humorističkoj seriji, u odsjeku drame "The Crown" JE nagrađena za najbolju seriju i glavnu glumicu (Kler Foj), a "The People v. OJSimpson" (Narod protiv O. Džeja Simpsona) proglašena je za najbolju mini-seriju/TV film i donijela nagradu glavnoj glumici Sari Polson.

Najbolji glavni glumac u dramskoj seriji je Bili Bob Tornton(Goliath), dok je najbolja glavna glumica u humorističkoj seriji Trejsi Elis Ros (Black-ish).

Domaćin dodjele, obilježene političkim govorima i "prozivkama" Trampa, bio je Džimi Falon.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR