Skorseze odustao od snimanja filma “Sinatra”

Januar 11, 2017 - 11:54

Film Martina Skorsezea “Silence” je imao limitiranu premijeru 23. decembra, a tokom januara kreće njegova premijera širom svijeta. Osim ovog projekta, Skorseze priprema i film “The Irishman”.

Međutim, jedan od projekata na kojem je radio je, po svemu sudeći, za njega završen.

On je naime, odustao od biografskog filma o Frenku Sinatri, legendarnom pjevaču i glumcu, čovjeku koji je bio jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičkih umjetnika 20. vijeka.

Prema posljednjim vijestima Skorseze je želio da Al Paćino igra Sinatru u njegovoj starosti, a da Robert de Niro igra Dina Martina, ali je odustao od filma jer je problem, izgleda, neslaganje reditelja sa tim da se iz Sinatrine biografije izostave neke bitne stvari.

Komentarišući za ‘’Toronto Sun’’, ovaj slavni reditelj je nagovijestio da nije želio da se u filmu bavi mračnijim aspektima života Frenka Sinatre: “Ne možemo to da uradimo! Mislim da je film konačno završen.

Oni (preostali članovi Sinatrinog klana) se neće složiti sa tim. Ako ga ponovo započnu (projekat), ja sam tu! Pojedine stvari su veoma teške za porodicu i ja u potpunosti razumijem. Ali, ako očekuju da ga radim, ne mogu zadržati neke stvari. Problem je u tome što je čovjek bio tako kompleksan. Svi smo tako kompleksni-ali Sinatra posebno”.

Postavite komentar