13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''Ne budi je'', novi roman Vladimira Vojinovića

Kultura

Comments 0

''Ne budi je'', novi roman Vladimira Vojinovića

  • Viber
Roman „Ne budi je“ crnogorskog književnika Vladimira Vojinovića objavljen je nedavno u saradnji renomiranih izdavačkih kuća „Plima“ iz Ulcinja i „Buybook“ iz Sarajeva.

Riječ je o četvrtom Vojinovićevom romanu, koji će uskoro biti dostupan čitalačkoj publici u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

„Ne budi je“ je psihološki triler koji prevazilazi granice žanra, porodična drama jedinstvene snage, nezaboravna galerija simpatičnih i tragičnih gubitnika.

Kako navode iz izdavačke kuće „Plima“, protagonist iz novog Vojinovićevog romana iznosi pred čitaoce događaje iz devedesetih godina i bez upliva politike i ratnih scena posmatra odrastanje jedne generacije „simpatičnih i tragičnih gubitnika“ iz podgoričkih blokova.

Porodična, lična drama protagoniste dio je toga miljea.

„Ne budi je“ šokantna je priča o tome dokle može u životu da nas dovede jedna bizarija: loše prišrafljen točak, a i kako se poricanjem i uobraziljom ljudska psiha brani od suočenja s najgorim.

Pitanje da l' se treba buditi iz lošeg da bi se ušlo u grozno ostaje dilema svakog od čitača ove dirljive i potresne knjige.

Svojim romanom Vojinović pokazuje da se ne zeza već piše i da pisanje nije samo sebi svrha nego ozbiljan i odgovoran proces utemeljen u ozbiljnoj priči.

„Ne budi je“ jedna je od onih knjiga kojoj se mane mogu otkrivati samo pod lupom, a to nam nije cilj - piše u recenziji Gorana Samardžića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR