16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Džoni Dep izgubio milione: Menadžeri ga prevarili?

Kultura

Comments 0

Džoni Dep izgubio milione: Menadžeri ga prevarili?

  • Viber
The Management Group i dva njena advokata, Džoel i Robert Mendel, tuženi su od strane poznatog glumca za nemar, prevaru i kršenje dužnosti povjerenika, jer je njegov novi poslovni menadžer otkrio velika neslaganja na glumčevom računu.

Dep je otpustio The Management Group, koja je vodila njegove poslove od 1999. godine, marta prošle godine i od tada sa njima ima problema.

Njegova tužba navodi da su oni, dok su vodili glumčeve poslove, otuđili od njega 28 miliona dolara za koje nijesu imali njegovu dozvolu.

“Gospodin Dep je jedan od najtraženijih i najplaćenijih glumaca na svijetu. Takođe je žrtva ozbiljne prevare od strane njegovih menadžera koji su prikupili desetine miliona dolara u raznoraznim dnevnicama i honorarima , namjerno napravljenim na usmenoj bazi, sve na trošak gospodina Depa”, navodi Metju Keni, advokat, u tužbi.

Pored ovoga, navodi se da je TMG stalno kasnila sa uplatom Depovog poreza, što ga je koštalo 5,6 miliona dolara u kaznama, loše vodila njegove knjige, pozajmila skoro 10 miliona trećim licima bez glumčevog odorenja i ulagala njegov novac u poslove u kojima je imala udjela.

“U suštini, tretirali su prihod gospodina Depa kao svoj, dozvoljavajući ili kompaniji TMG ili trećim licima da podižu sredstva po želji”.

Kao odštetu, advokat Džonija Depa traži bar 25 miliona dolara, oduzimanje bilo kojeg nezakonitog profita od TMG, zaustavljanje prodaje glumčeve imovine.

Međutim, sa druge strane nam stiže druga priča.

Majkl Kamp, advokat kompanije TMG i dvojice optuženih, Džoela i Roberta Mendela, ima drugačije viđenje situacije.

On ovu tužbu vidi kao potpunu fabrikaciju događaja:

“Tokom 30 godina Džoel i Rob Mendel i njihova kompanija, The Management Group, bili su menadžeri od povjerenja nekim od najuspješnijih individua i kompanija u industriji zabave. Tokom 17, od tih 30 godina, radili su sve što je u njihovoj moći da zaštite Depa od neodgovornog i rasipničkog ponašanja.

Decembra 2012. godine bio je suočen sa finansijskom propašću i neminovnim bankrotom zbog duga banci od 5 miliona dolara.

Mendelsovi su ga izvukli pozajmivši mu 5 miliona, koje je obećao da će vratiti do januara 2014. godine. Iako je Dep kasnije promijenio menadžere, nikada nije naveo bilo kakvo neprofesionalno ponašanje (od strane mojih klijenata).

Oktobra 2016. godine, kada je Dep još uvijek dugovao 4,2 miliona, Mendelsovi su pokrenuli vansudske postupke za prodaju određenih Depovih nekretnina.

Depova tužba podnijeta neposredno prije prodaje, transparentni je pokušaj da se prodaja obustavi širenjem malicioznih laži o Mendelsima. Njegova taktika i tužba će propasti i on će biti primoran da vrati pozajmicu kao što je obećao”.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR